Mr Spock Creative Commons License 1999.10.25 0 0 229
Kedves dcsh,

A támadás nem az antibiotikumok ellen van, hanem az ember sokszor érzi úgy, hogy válogatás és komoly megfontolás nélkül a biztonság kedvéért felírják a gyógyszert, gyerekmegfázásoknál leggyakrabban az antibiotikumot.

Majdnem minden virusos fertozoesnel van valamennyi bakterialis szuperinfekcio, mert a virusok altal legyengitett szovetre a bakteriumok sokkal konnyebben tudnak "belepni". Annak a merteke elore (mielott tovabbterjedne) kiderithetetlen.
Az is egy szempont, hogy a tunetekbol ritkan lehet biztosan megmondani, hogy az adott problema tutira virusos vagy bakterialis. Tul sok egyszeru nathanak latszo dolog alakult agyhartyagyulladassa (foleg gyerekeknel) es azota az orvosok tulovatosak. Az egesz kerdest ajanlatos nemcsak elmelet, de gyakorlati szinten is megvizsgalni.

Valahogy nem értem, hogy miért nem akarod megérteni a természetes, háborítatlan
szülést pártolókat.

Az elv ugyanaz mint fentebb. Mert nem lehet elore tudni, hogy melyik szules fog komplikaltta valni. Ott is arrol van szo, hogy a szulesek zome, tenyleg megtortenhetne teljesen termeszetes korulmenyek kozott. VISSZANEZVE, amikor mar megtortentek. De elore ott sem lehet tudni, legfeljebb saccolni, sejteni. Miota megy ez a beszelgetes, atneztem tobb eves paciens adatomat a komputeren, megkerdezven magamtol, hogy "lehet hogy ezeknek tenyleg igazuk van?". De tul sok olyan esetet talaltam, ahol az otthonszules elkerulhetetlen tragediaba fulladt volna. Most eppen rohanok, radiojelenesem van, ugyhogy csak egyfajta eset: teljesen normalis szules, minden prenatalis komplikacio nelkul, a vajudas kellos kozepen, egyik pillanatrol a masikra mehlepenylevallas. Csak harom ilyen esetem volt az elmult 10 evben, de mind a harom gyerek meghalt volna otthon.

Gabor
(Ui:folytatom ha hazajottem)

Előzmény: dcsh (225)