Szerintem hiba lenne bárkit is lebeszélni a tanfolyamról.
Jógás ismerősöm kérdezett, akinek már volt más jóga mantra beavatása. Neki részleteztem, hogy szerintem a TM-től semmi plusszt nem fog kapni. Az ő TM-es ismerőse nagyon lelkes volt, és kicsit megszédítette a szövegével.
Tulajdonképpen nem vagyok a TM ellen, aki akarja, tanulja meg. Vannak pozitív hatásai. Aki meg TM-ezik, annak szerintem hasznos lehet, ha kimegy külföldre legalább egy fél évre egy TM központba.
Aki viszont túl sokat vár a TM technikáktól, azoknak érdemes józanabbul gondolkozni, körülnézni, "józanság" elemzést csinálni. Én olyanok között voltam évekig, akik túl sokat és túl nagyot vártak a TM-től, és sok időt és pénzt fektettek a TM-be.
Nekem összességében jót tett a TM, csak azóta már tovább léptem, de van, ami velem maradt a TM-ből, amit használok ma is.
Van TM-es zene, amit szoktam ma is használni. A váltott orrlyukú légzést használom, csak közben tapasztalatilag ebben meghaladtam a TM-eseket és jógásokat is.
A TM-es élményeim megmaradtak, amik pozitívak, szép helyeken voltam a TM miatt, évekig. 7 évig. A TM-től kaptam egy meditációs tapasztalatot is, ahol valóság szokott keveredni nem valóságos érzékelésekkel. Más kérdés, hogy emiatt küldtek el a TM tanárképzőről, mert nem értették ezt a tapasztalatomat, ami egy pozitív tapasztalat.