Kopasz
1999.10.25
|
|
0 0
3233
|
Jó Reggelt Kollégák!
Szóval megszületett a döntés. Én azt vártam, hogy a pilóták megtarthatják a pontjaikat (a kocsi szabályosságáért nem ők felelnek), a Ferraritól meg elveszik a pontokat, vagy a pontok felét (hogy azért a show ne szenvedjen túl nagy kárt). Nem tudom, hogy mi a ténylehges igazság, de ha a szabályban benne van az 5 mm tűrés és bizonyították azt, hogy az eltérés a határon, vagy azon belül van, akkor csak annyi történt, hogy a McLaren próbálkozott (beismerték állítólag), de sajna nem jött össze. Persze az is lehet, hogy a zárt ajtók mögött érthetően elmondták a FIA nagyságok, hogy amennyiben most lefejezik a Ferrarit, akkor mindenkinek nagyon össze kell kapnia magát, mivel időről időre minden kocsin lehet találni valami kisebb eltérést, amit ezek után minden csapat azonnal "bemond". Így másról se szólna az F1, mint valós és valótlan dolgok óvásairól.
A pénzről, a tekintélyről és a befolyásról. Ha csak ez számítana, akkor a Ferrari nem húsz éve lett volna utoljára világbajnok. Szerintem.
A döntés után nekem kissé keserű a szám íze (pedig Ferrari és M. Schumacher szurkoló vagyok jelenleg), mivel nem tudom, hogy ténylegesen mi az igazság (az eltérés belül volt a szabályok adta tűréshatáron, vagy nem). Egy dolog biztos, az utolsó vesrsenyt illetően jól jártunk, komoly tét van mindkét VB cím nyitott. A McLarennek megvan a jó esélye arra, hogy akár mindkét címet elvigye. Bár az a tény, hogy legutóbb Luca Badoer a szabályos légterelővel is megjavította MS néhány nappal ezelőtti pályarekordját, azt mutatja, hogy a Ferrarinál valamit nagyon eltaláltak mostanra. Ráadásul úgy tűnik, hogy MS visszatérése túlságosan sokkolta Hakkinent. Remélem Suzukára összekapja magát.
Egy dolog biztosnak látszik számomra, nem fognak egymásnak menni. Mióta Schumacher pontjait elvették két évvel ezelőtt, mindenki nagyon vigyáz. Bár Coulthard eléggé hülye tud lenni szándékosság nélkül is....
Mindenesetre Suzukában az is elég, ha MS nyer és Irvine negyedik, akkor mindegy, hogy Hakkinen hol végez. Ez esetben a Ferrarié mindkét cím. Mondjuk erre játszani nagy lutri lenne, egy defekt is közbeszólhat.
Üdv: Kopasz |
|