"Ha van valami, aminek kevés köze van egy csapat játéktudásához, az a játékosaik értékének összege."
Hát, azért valami köze csak van. Nagy különbségeket nem let eltüntetni. De abban biztos vagyok, hogy ha 10-szer játszanának, akkor az Aston Villa több meccset nyerne az AZ, a Vitesse és a Groningen ellen, mint fordítva.
"Szerintem az angol bajnokság jelenleg 10-ikje, tavaly 17-ikje, akármilyen drága játékosai is vannak sem valószínű, hogy jobb, mint a holland mostani 4-ike, tavalyi 7-ike."
Szerintem meg igen. Amíg nem játszanak egymással, addig ezt sohasem tudjuk meg.
Amúgy, pedig két különböző bajnokságban elért helyezések még a játékoskeretek értékénél is kevesebbet mondanak. A francia és holland bajnokság 1. és 2. helyezettje között sokkal nagyobb a különbség játékerőben, mint az angol, spanyol, olasz bajnokság 1. és 2. helyezettje között. A portugál 2. helyezett (Porto) valószínűleg jobb, mint a francia 2. (Lille), pedig a francia bajnokságot erősebbnek tartják. De lehet, hogy még a 3. Benfica is jobb. De a Bundesliga sem túl kiegyensúlyozott, a Liverpool nevű angol "középcsapat" (:-)) simán kiütötte a BL-ből a 2. Lipcsét.
"Nem. Az Oranje U21-ben láttam, és tetszett."
Az nem mérvadó. Az U21-ben Babel is jó volt annak idején.