runaway Creative Commons License 1999.10.25 0 0 33
Valaki má azt is észrevehetné, hogy a Népszabi egyelőre keretet biztosított azoknak, akik már rendelkeznek működő kereskedő site-tal, valamint inkubátorházat azoknak, akik csak most kezdik. Így arra is van lehetőség, hogy valaki kvázi "hirdetés" szinten megjelenjen, s ha kedvet kap, később csatlakozhat az online eladáshoz. Nincs megkötöttség. Együtt lehet tanulni a többiekkel.Lehet óvatosabban, aki még nem bízik a sikerében. Meg lehet teljes gőzzel: látogatottság már van hozzá, ha jó a bolt, jók az árak, jó a kiszolgálás, akkor az esetleges hibák sem fogják megakadályozni a vásárolni szándékozót.Csakúgy, mint a valós életben. Nekem van olyan ismerősöm, aki egész egyszerűen nem szorul be az online piacra, mert alig győzi kielégíteni IRL a megrendelőit számítógépekkel. Őt nem érdekli ez. S van a másik, aki kizárólag erre a célra alapozta a cégét. Nagy a kavarodás, egy ilyen plaza csak összegyűjtheti, de nem egységesítheti a kínálatot. A plazában nagyjából mindenki azt kapta, amit_kért_/mármint a boltok/.
A népszerűségnek meg igenis köze van a dologhoz, mert a pláza egynapi látogatottsága elérheti azt a számot, amit egyes jelenlegi lakói hónapok alatt érnének el. Ha meg nagy az érdeklődés, nagyobb számú visszajelzés érkezik, s nagyobb a presszió arra, hogy a meglévő hibákat kiküszöböljék, s egyes részleteket továbbfinomítsanak.
A 3D-ről meg annyit, hogy ha belenéztek a Viscape program com-os honlapjába, ott látható, hogy a világon szerte még efféle szállodák is léteznek, nem csak mall-ok. Ez is egyfajta megközelítése a dolgoknak. Ha nem tetszik, ki kell kapcsolni a 3D opciót.
Talán igaza van pasának, akinek elég uralkodói véleménye van, hogy az igények egységesek a felhasználói oldalról(?), de talán azokra is kell gondolni, akik most ismerkednek ezzel az egésszel, s nem egérrel a kezükben alszanak el. Azoknak egy látványosabb bevezetés maradandóbb lehet, nem beszélve arról, hogy a virtuális bevásárlóközpont átvezethet a valóságosból a "simába". Fogyasztót nevelni is tudni kell, ha ehhez vele együtt kell felnőni, hát legyen. Mindenesetre túlzásnak tartom azt, hogy a pláza jelenlegi állapotában nem működőképes.
Előzmény: pasa_ (32)