nj Creative Commons License 2021.03.30 0 0 26786

"Az egész azzal kezdődött, hogy felsoroltál egy csomó fiatalon távozottat, és megállapítottad, hogy El Ghazi vitte közülük a legtöbbre."

 

Nem. Ezek szerint nem értetted, amit írtam. Azt írtam, hogy kik azok, akikről azt gondoltam/gondolom, hogy sokra vihetik és közülük is kiemeltem 4 személyt, akikről úgy tűnik, hogy nem válik be a jóslatom: Eiting, Ekkelenkamp, Dolberg és El Ghazi és azt írtam, hogy KÖZÜLÜK még El Ghazit vitte a legtöbbre. 

És felsoroltam jó néhány olyat, akit nem tartottam annyira jónak, többek között Bakkert, Botmant, Langot és Kluivertet. Ezt te vitattad, amiről részben beláttam, hogy igazad van. Lang és Botman fix kezdők, de az ő klubjukat nem tartom jobbnak, mint az Ajaxot (vagy az Aston Villát). Bakker és Kluivert esetében viszont a fix kezdőt vitatom továbbra is. De azt aláírom, hogy annyira az Aston Villa sem erős csapat és ahogy megnéztem a TM-et, abból kiderült, hogy El Ghazi sem fix kezdő. Tehát, anniban igazat adok neked, hogy ő sem vitte többre náluk. De - egyelőre legalábbis - Eitingnél, Ekkelenkampnál és Dolbergnél többre vitte.

 

"De, szerintem a Vitesse is van olyan, mint az Aston Villa, így annak legjobbja Bazoer is többre vitte, és talán Doekhi is."

 

Erre nehéz érdemben reagálni, annyira komolytalan... :-) Talán hasonlítsd össze a játékoskeretek értékét. Ezt tudom ajánlani az AZ és a Groningen esetében is. Még ha az angol játékosok túlárazottak is - mert azok! -, akkor ha mondjuk, csak a csapat értékének a 75 %-ával számolsz, akkor is van egy 2,5-3-szoros szorzó már az AZ-hez képest is, nem is beszélve a Vitesse-ről, Groningenről. De hogy az AZ mennyire erős, az kiderült a nemzetközi kupaszereplésből. Ők kiestek az EL-ből, az Aston Villával jelenleg egy kategóriájú Arsenal viszont még versenyben van.

 

 

"Az sem érv, hogy Bakker nem kulcsjátékosa a PSG-nek. Az utolsó 5-6 évben a nálunk nevelkedett játékosok közül csak De Ligt lett velünk összehasonlítható komoly csapatban kulcsjátékos."

 

Nem azt írtam, hogy kulcsjátékos, hanem, hogy fix kezdő. Dest sem kulcsjátékos a Barcelonában, de fix kezdő.

 

"Kluivert úgy néz ki jobb, mint volt akkor, amikor tőlünk elment."

 

Ezt miből állapítottad meg? Gyakran láttad a Romában és gyakran látod a Lipcsében?

Előzmény: Gyenyi (26785)