Som-Som Creative Commons License 1999.10.24 0 0 24
A Fókusz Online katalógusa tényleg nagyon jól áttekinthető, egyszerű, és szép a megjelenése. Sajnos a pozitívumok felsorolása valahol itt véget is ér. Most nem arra gondolok, hogy nincs még feltöltve az adatbázisa, hiszen csak november 1-én nyílik hivatalosan meg, addigra biztosan feltöltik.

1. Gond, hogy a házhozszállítás igen költséges, így aki csak egy-két könyvet szeretne megvenni, az biztosan az igazi boltot választja, ahol még bele is lapozhat vásárlás előtt a kiszemelt könyvbe, illetve más könyvekbe is bele tud kukkantani.

2. Kártyával sem lehet fizetni, így igazán nem beszélhetünk online boltról. Katalógusnak viszont kiváló.

3. Pakolgattam mindenfélét a kosaramba, majd a rendszer kérte, hogy regisztráljam magamat. Meg is tettem. Ezután a kosárkám már üres volt. Aztán beraktam még egy könyvt a kosárba, és láss csodát, az eddigiek is meglettek. Ez későbbiekben még többször is eljátszotta velem.

4. Regisztrációnál beléptem a regisztrált adataimmal, el is fogadta őket, majd a "tovább" feliratra kattintva megint kérte az adataimat (végtelen ciklus).

5. A regisztrációnál lévő jelszóbekérő ablakocskánál megadták, hogy SIZE=15, de MAXLENGTH nem lett megadva, tehát hosszabbat is beírhatok, csak scrollozódik. Viszont csak 15 karakter van az adatbázisban eltárolva, és későbbi belépéskor beírt jelszavamból is csak ennyit vizsgál meg. Ez végülis hibához nem vezet, csak furcsa.

Ez utóbbi három hiba ugyan kijavítható, de valamire feltétlenül felhívja a figyelmet: Az áruház készítésére felhasznált szoftver hemzseg a hibáktól. Ha jól sejtem, akkor a Unitis fejlesztette ezt a boltot, melynél saját állításuk szerint "A nyitás 1999 szeptemberére várható". Elhiszem, hogy nagyon profi a szoftver, amit használtak, de tapasztalt áruházépítőként mondhatom, hogy az általam nagyon sokat szídott iCat szoftver messze megbízhatóbb működésű.

Előzmény: bot (23)