Gyenyi Creative Commons License 2021.03.29 0 0 26783

Szerintem is jelenleg jobb a Timber - Martinez pár, mint a Schuurs - Botman pár lenne. De a négy életkorát figyelembe véve, nem tudhatjuk, hogy hol fognak tartani 3-4 év múlva.

 

"Tete, Riedewald, Bazoer, Zeefuik, Botman, Bakker, Matusiwa, Lang, Kluivert, Kishna, Cerny szerintem nem átlagon felüli képességű futballisták, még akkor sem, ha némelyiküket túlhájpolták. Ettől még eljátszhatnak az Ajaxnál gyengébb, de azért viszonylag jó csapatokban, de az biztos, hogy sohasem lesznek topcsapatban meghatározó játékosok."

"Eddig még ő vitte a legtöbbre közülük. "

Komolytalan vagy. A PSG és a Lipcse nem gyengébbek, mint az Ajax. Olyan nagy különbség nincs a belga éllovas és bajnokság és a holland között, hogy az ottani legjobb ne lenne átlagon felüli. Langot két meccsen, más szerepben láttuk, mint amilyenben klubjában jó. És a Lille egyik legjobbja is átlagon felüli kell, hogy legyen.

El Ghazi még csak nem is fix kezdő az angol bajnokság egy jelenleg egész jó, azaz középcsapatnak számító, csapatában, az Aston Villaban. Az utolsó 10 meccsből kettőn végig játszott, négyen egyáltalán nem, és az utolsó kettőn nem kezdett. Ezzel szemben Tete fix kezdő a kicsit gyengébb Fullhamban és Riedewald a kettő között lévő Crystal Palaceban. Veltman is fix kezdő. El Ghazi decemberben zsinórban öt meccsen lőtt öt gólt. Viszont idén még nem volt asszisztja. Langgal vagy Kluiverttel többre mennénk. Kluivert majdnem annyit játszik az RB-ben, mint Lang a gyengébb Villában. Egyikük sem kezdene nálunk. El Ghazi a kispadon sem lenne, ha mind a három nálunk lenne. Különben EL Ghazi nem saját nevelt. 18 évesen jött.

A 20 éves Bakker a PSG-ben idén csaknem 1800 percet játszott, Azt nem tekinteném bukásnak. Az új edzőnek úgy látszik, nem kell, de még sokra viheti. Mire ő is 28 lesz, talán még többre, mint ahol Tagliafico tart. Ettől függetlenül az U21 eddigi meccsein nem voltam oda tőle. Botman sem egy kutyaütő csapat egyik legjobbja. Szombaton, egy hibát leszámítva jó volt. Éppúgy, mint Schuurs. Pech, hogy pont egyszerre hibáztak. Mindketten 21 évesek. Ennyi idősen Van Dijk és Stam olyan csapatokban játszottak (Groningen illetve Cambuur), ahol senkit nem érdekelt, ha néha hibájuk miatt gólt kaptak.

Listád minden tagja átlagon felüli, néhányan hatalmas tehetségek. Tete, Riedewald, Bazoer, Kluivert roppant fiatalon már válogatottak voltak, és, ha (Kulivert kivételével) nem üldözi el őket és El Ghazit Bosz, nem tudni, most hol tartanának. Még nálunk kellett volna 1-2 évig fejlődniük. Zeefuik is jobb volt, mint a helyére vett Kristensen. Ki tudja, hova fejlődött volna, ha nálunk marad? Matusiwa is lehet, hogy lenne olyan jó, mint Alvarez, ha akkor felmerült volna, hogy erre a típusra is lehet szükségünk. Bazoer jelenleg a bajnokság egyik legjobbja. Hogy most megtalálta a neki legmegfelelőbb posztot, még léphet feljebb.

Blind és Van de Beek sem (voltak) topcsapatban meghatározó játékosok. Klaassen még nem topcsapatban sem. Szerintem átlagon felüli képességűek.

 

Ami pedig az U21-et illeti, ott a legnagyobb baj az edző. Mivel van két jó középcsatára, megérteném, ha miattuk 4-2-2-2-őt játszana. De ő ezt nélkülük játssza. Ha holnap is ezt teszi, akkor simán kiesik e tehetséges korosztály csapata. Teze, Schuurs, Botman, Bakker - Reis, Harroui - Kluivert, Gakpo - Brobbey, Boadu a továbbjutó 11. De talán a Brobbey, Ekkelenkamp pár még jobb lenne.

Előzmény: nj (26782)