nj Creative Commons License 2021.03.28 0 0 26782

Ja,és az is kiderült, hogy miért Tagliafico a balhátvéd és miért nem Bakker. Annak ellenére sem, hogy a közelmúltban Taglaifico is adott gólpasszt az ellenfélnek. Zeefuik helyett van Mazraoui, Rensch, nemrég még Dest is. 

 

Nem lehet automatikusan azt mondani minden saját nevelésű fiatalra, hogy őt meg kell tartani. De Ligt, Dest, Van de Beek, Rensch, Timber,  Mazraoui, Gravenberch, Brobbey - és remélem nem sokára ebbe a kategóriába soroljuk Taylort, Hansent, Ünüvart is -, átlagon felüli képességű játékos, ők olyanok, akik az Ajaxnál komolyabb csapatokban is megállhatnák a helyüket, az első kettő ezt már bizonyította is.

Eitinget, Ekkelenkampot, Dolberget és El Ghazit is annak tartottam, közülük Eitinget a sérülékenysége akadályozza a komolyabb karrierben, Ekkelenkamp fejlődése megrekedt, Dolberg pedig mentálisan nem elég felkészült arra, hogy top sportoló legyen. El Ghazi karrierje is megtörni látszott Franciaországban, de most igen dicséretes módon beverekedte magát az Aston Villa kezdőcsapatába és nem is szerepel velük rosszul. Eddig még ő vitte a legtöbbre közülük.  

Tete, Riedewald, Bazoer, Zeefuik, Botman, Bakker, Matusiwa, Lang, Kluivert, Kishna, Cerny szerintem nem átlagon felüli képességű futballisták, még akkor sem, ha némelyiküket túlhájpolták. Ettől még eljátszhatnak az Ajaxnál gyengébb, de azért viszonylag jó csapatokban, de az biztos, hogy sohasem lesznek topcsapatban meghatározó játékosok.

Előzmény: nj (26781)