firpoliono2 Creative Commons License 2021.03.28 0 0 412

Nem akarlak elkeseríteni, de a Meteor korai sincs levédve a kukacosodás ellen. Pár éve egy ismerősömnél szedtem ilyen meggyet és nagyon sok kukacos gyümölcs volt fán. Annak ellenére, hogy az ismerősöm azt mondta, permetezte a fát cseresznyelégy ellen.

A Meteor korai íze alapvetően finom, de nekem az Érdi bőtermő jobban ízlik, mert a Meteorhoz képest teltebb meggyíz jellemzi úgy, hogy közben az édesebb meggyekhez tartozik.

 

 

Ha az édesebb meggyeket kedveled, ajánlom figyelmedbe az Érdi nagygyümölcsűt. Szinte már nem is meggy, hanem a cseresznye és meggy között lévő gyümölcs. Aki az édesebb meggyet szereti, annak valószínűleg nagyon bejön az íze. Hátránya, hogy tudomásom szerint kell mellé porzópár. 

 

AZ Érdi jubileumot nem ismerem, de olvastam róla olyan leírást, hogy csak 7-8 év után kezd teremni. Én ilyen későn termőre forduló meggyet nem ültetnék, ha csak egy meggyfának lenne helyem a kertemben.

 

Még egy tanács, bár nincs a kiszemeltjeid között: kerüld el az Újfehértói fürtöst, mert ez a fajta a savanyúbb meggyekhez tartozik. Én szeretem, de az édesebb meggyek kedvelőinek nem fog annyira bejönni.  

Előzmény: Heidi78 (411)