Sajnos a nok programjait tegnapelőtt nem láttam teljesen, csupán pár futásba tudtam belepislantani. Láng Juli szerintem szépen megoldotta, az az utolsó hiba persze nem kellett volna, de nem is kapott rá túl nagy negatív goe értéket, viszont az összpontszáma engem is felmérgelt rendesen. Sajnálom, hogy így alakult. A mezőny vége felé amúgy szokatlanul sokat rontottak. Trusovát egyszerűen még mindig képtelen vagyok felfogni, elesni a kombináció első ugrásából, ez az egyik legamatőrebb hiba, amit el lehet követni, csoda, hogy eddig nem fordult elő. Ugyanitt, laikusként kérdezem, hogy ennyivel több pluszpontot ér az, hogyha a végére hagyják a kombinációt?
Kb ugyanebbe a hibába belefutott Miyahara is, neki amúgy az első triplájával lett volna kombó, abból esett és a második triplájára akarta rárakni az elmaradt kombinációt, de az se jött össze, jó, hogy bejutott a 24-be. Chen szerintem energikusan futott, de a 74 összpont azért picit túlzás, Tennellt bírom és szurkolok neki, hogy szépen fusson, de nagyon lomhán mozog, tripla + dupla kombón eléggé elcsodálkoztam, de szerintem azt nem úgy tervezte, csak ennyi sikerült. Tukta nagyon magabiztos volt, kb a várt pontszámot kapta, Shcherbakova szépen hozta a majdnem hibátlant, viszont a 81-et egy nagyon picit túlzásnak érzem én is. A Lz+Lo kombinációját visszanéztem többször, de sajnos oldalsó kameraszögből vették, így nem látni az élet, de le merem fogadni, hogy semmivel sem volt külsőbb mint mondjuk Sakamotoé, viszont az összes ugrása hiánytalan volt szerintem. Kihirára ugyanez nem mondható el, szépen megoldotta őket, de a lassításban azok a hiányok azért eléggé meglátszottak, ennek ellenére a pontjait keveslem, ennél kevésbé tisztábbra kapott ő már 80 felett is máskor...
Kiibus gyengén, de bejutott a 24-be, Paganinit nem láttam, de valószínűleg elronthatta nagyon, ha kimaradt a 24-ből. Akinek viszont nagyon örülok, hogy ott van, az Mikutina, ráadásul Trusovát is megelőzve :D (rá még a tavalyi eb-n figyeltem fel a szabad program alatt, amit nagyon dinamikusan kezdett, utána sajnos többször rontott és láthatóan nagyon lehangolta, de az osztrák közönség elkezdett neki éljenezni és újból erőre kapott, azóta az egyik kedvencem).
Trusova amúgy megpróbálhatja mindent vagy semmit alapon, de kétlem, hogy sikerülne neki az összes kvadra ugrás, amit tervez, ha már a tripla kombináció se ment, nagyon nagy reményeket nem várok tőle, de persze szurkolok, hogy ne így legyen. Kihirát valószínűleg Shcherbakova érdekében jól lehúzzák, Tuktamysheva meg ki tudja, a dobogón valószínűleg ők hárman lesznek. Szerintem fejben Shcherbakova lesz a legjobb...