nj Creative Commons License 2021.03.25 0 0 6180

"Többször nem jutottak kapunk közelébe. Tegnap nem a védelmen, pontosabban a védekezésen múlt a kudarc."

 

OK, azt aláírom, hogy nem a védelmen, hanem a védekezésen, amiben részt kellene vennie az egész csapatnak. A középpályás védekezésünk nagyon gyatra volt, de a két szélsőhátvéd sem volt jó.

 

"Én ugyan Stekelenburggal kezdtem volna, de hátul a többinél jobbat nem tudtam volna kitalálni."

 

Én Dumfriest jobbnak tartom Tetenél. A többieknél jobbat valóban nehéz lett volna kitalálni ennyi sérült/beteg játékosnál. Én is Krult tettem volna be - és nagyon rosszul tettem volna. Nem tudom, volt-e egyáltalán védése.

 

"De a Malen - Weghorst csere sem lett volna rossz, ha Weghorst a keretben lett volna."

 

Én nem tudom, mit láttok Weghorstban, de ha benne van minden reményünk, akkor nagy a baj. Olyan, mint Dost, vagy Luuk de Jong, lehet ívelgetni a fejére. De akkor fordított szélsőkkel nem érsz semmit, tőlük nem jönnek majd beadások. De ha már valakit be akarsz hozni Malen helyett, akkor ott van De Jong. De ő addigra már pályán volt.

Sajnos, túl sokan mondtak csődöt, annyit nem lehet cserélni. Nem tudom, mennyire esett vissza Van de Beek formája, a tavalyi Van de Beeket beküldtem volna De Roon helyett. Pontosabban, Wijnaldum helyett, mert nálam De Roon helyett eleve Klaassen kezdett volna.

 

Mindent egybevetve, amióta De Boer átvette a válogatottat, kevés igazán jó meccset játszottunk, az, hogy ennyire visszaestünk, az ő felelőssége is. A barátságos meccsekre, de még a Nemzetek Ligája-meccsekre is lehetett azt mondani, hogy nincs (akkora) tétje, lehet próbálkozni, de ez már tétmeccs! 

 

"Még az U21-ről valamit. Azt jó volt látni, hogy az Ajaxosok jók voltak. Azt kevésbé, hogy a volt Ajaxosok viszont nem."

 

Azért nem teljesen, De Wit, szerintem, jó volt. Joey Veerman hogyhogy nincs itt? Őt még a bő keretben sem láttam. Mi lehet ennek az oka? Bodau és Lang volt a két legnagyobb csalódás, de Koopmeiners is elég gyenge volt.

 

"Nekik nehéz lesz most már. Szombaton a németek ellen kell nyerniük."

 

Nem feltétlenül. Jobb eredményt kell elérni a németek ellen, mint a románoknak. Mert a magyar válogatott, szerintem, nem fog pontot szerezni. De ha teszi, akkor inkább a románok ellen tegye.

Előzmény: Gyenyi (6179)