Som-Som Creative Commons License 1999.10.22 0 0 11
Természetesen nem csak felületesen, azaz az egyszerű felhasználó szemszögéből néztem körül, de a vállakozás sikerének -ha tetszik, ha nem- ez a legfontosabb kulcseleme. Ti is tudjátok, hogyha van egy csillogó-villogó program, és egy kevésbé látványos, de megbízhatóan működő másik, akkor a mezei felhasználó sajnos az előbbit választja. Ehhez még hozzájön az ismert márkanév, a Népszabadság.

A DataNet cikkét eleve fentartásokkal fogadtam, mivel ezen a téren (is) konkurrense a Népszabadságnak. Ez meg is látszik a cikken, ócsároláson kívül más nincs nagyon benne. Nos nézzük a DataNet cikk fejezeteit:


  1. Célja a bevezetésen túl az, hogy kontrasztot állítson a többi fejezettel. Ez nem is volna baj.
  2. A minimumként szabott 1024x768 tényleg gond. Látszik, hogy minden szakértelmet nélkülöző, magukat weblapkészítőnek vallók is helyet kaptak a fejlesztőcsapatban. Azonban a cikk ezt a hibát borzasztóan felfújja.
  3. A 3D felületet nem volt módomban kipróbálni, de a DataNetesek által leírtak nagyjából fedhetik a valóságot. Tök felesleges játék, el kell felejteni.

    Az autókat kínáló bolt szídása viszont egy dacos kitörés, amiért a bolt nem az ő Passage-ukat választotta. Ha az ő áruházukba került volna be, attól még nem lehetne körbejárni az autót. Ez olyan, mintha a Póus Centerben az egyik ruhaboltnak nem lenne próbafülkéje, és ezért a Pólus Centert ítélnénk el. Gyenge újságírói fogás.

  4. Az emeletesdi tényleg hülyeség, teljes mértékben egyetértek.
  5. A korábban általam már emlegetett koncepciókülönbségről szól ez a fejezet. A Passage az InterEurópa Bankkal közösen fejlesztett valami, ezért csak elektonikus fizetési móddal rendelkező boltokat engedtek be. Ennek talán 2-3 év múlva már lesz létjogosultsága Mo-n, de ma nincs. Be kéne a DataNetnek látnia, hogy nem vették figyelembe a piaci igényeket a Passage kialakításánal, tehát alapvető koncepcionális hibát követtek el. A cikkből: "A műfaji szabályok nem ismerete, vagy felrúgása reménytelenné teszi az egész vállalkozást." Melyik vállalkozás is az, amelyik teljes kudatcot vallott? Nem véletlenül a Passage?

    A 40 bites titkosításról meg csak annyit, hogy tudtommal a Passage sem tiszta 128 bites módszerrel dolgozik, hanem SGC-vel (ennek a technológiának a megbízhatóságáról sajnos nem sokat tudok).


A cikk írója egyszerűen nem hajlandó tudomásulvenni, hogy itt egy plazáról van szó, azaz független boltokról, amiknek a színvonaláért a plaza nem vállal felelősséget. Az egész egy nagy linkgyűjtemény, senki nem állítja, hogy több volna.

Előzmény: Törölt nick (10)