Horváth Lujza Málna Creative Commons License 2021.03.25 0 0 165

Kedves Macmester!

 

Remélem olvasod és tudunk tapasztalatot cserélni, mert sajnos most megint nagyon ideges vagyok és aggódom.

Nos édesapámnál 2019 nyarán vastagbélrákot diagnosztizáltak,sajnos májáttéttel. Azóta túl van 1 év gyógyszeres capecitabene kezelésen,ami szerencsére az áttéteket zsugorította ill.eltüntette. A mellékhatása miatt azonban most januárban leállították. Sajnos azóta kiderült hogy a műtét helyén, szinte a bőr alatt van kiújulás, CEA érték megint majdnem 200, ami 5-ig jó. Végül immunterápia mellett döntöttek, de eltelt 3 hét és még semmi jelzést nem kaptunk. 2 hónapja pedig megint semmilyen kezelés nem volt.

Szerinted ennyi idő alatt megnőhet nagyon nagyra is a tumor? Ami főleg aggaszt, hogy ez fáj is neki, fekvő helyzetben nem, de ha hajol vagy megy,akkor azonnal kínzó fájdalmat érez. Curidol nevű fájdalomcsillapítót kap,azzal bírja azért, de attól meg egész nap alszik szinte. Az étvágya hál Istennek jó.

Szerinted ez az immunterápia hatásos lehet? Illetve az idegőrlő hetek ,amig várakozunk, nem rontják az esélyeit??? Minek kell 3-4 hét, mire engedélyeznek egy kezelést??? Addig meg a beteggel ki tudja, mi lesz...A te apukád milyen kezelést kapott eddig? Azért pár évig még van esély, hogy velem maradjon?

Köszönöm