Mohicus Creative Commons License 2021.03.24 0 0 13626

Kedves Sorstársaim!Bevallom, egy ideje rá sem néztem a fórumbejegyzésekre, mert kezdtem elveszteni a belétek vetett bizalmamat (is). Miért? Ez év január 11-i első bejegyzésem óta - Ági321 két nappal ezelőtti jelentkezéséig - nem akadt olyan károsult, aki csatlakozott volna a legalább három megyéből fogyasztóvédelemhez intézendő feljelentéshez (amit az országos érintettség okán a GVH-nak tennének át). Nem csak én, de korábban többen is kezdeményeztétek, hogy közös erővel, összefogással lépjünk fel a csaló cégek alkalmazottai ellen! Amíg mi szundizunk, ők nem tétlenkednek, éberen figyelik minden mozdulatunkat, szavunkat. Például: 1.) a felhasználónéven írt, de hiteles adatokat tartalmazó január 11-i bejegyzésem után három nappal a családi nevemre és e-mail címemre érkezett BFCS levél első mondata így hangzott:""Nagyon sajnáljuk - hogy nem hiteles - "mindenféle" fórumon a cégünk negatív színben tünteti fel!" Válaszomban természetesen helyreigazítottam őket: "Nem mi tüntetjük fel cégüket „mindenféle” fórumon negatív színben, ezt a negatív megítélést saját gyakorlatukkal vívták ki maguknak!" 2.) Mit gondoltok, ki akart csatlakozni a BFCS által (és üdülési joggal) átvertek csoportjához? Aki Kovács Lászlóra tippelt, nyert. Nálam ez már kiveri a biztosítékot.

A GVH 2015. évi versenyfelügyeleti eljárása pontról-pontra alátámasztja sérelmeink jogosságát, és bizonyítékul szolgál arra, hogy csak a cégnevek- és a „játákpénz” neve változott, az összefonódás- és szándékos megtévesztés, megkárosítás gyakorlata tovább folytatódik. Ne hagyjuk, hogy a képünkbe röhögjenek! Jelentkezzetek nálam privátban! 

 

Mindannyian a bőrünkön érezzük, és nagyon valószínű, hogy az emlegetett - de a bizonyításig még ismeretlennek tekintendő - személyek cselekménye kimeríti a megtévesztéssel elkövetett, jelentős anyagi kárt okozó csalás bűntettének tényállását. Súlyosbítja a helyzetet, ha a cselekményt 1.) idős, beteg emberek sérelmére, 2.) bűnszövetségben, vagy bűnszervezetben követik el.  A tényállás tisztázása, nyomozati eljárás lefolytatása rendőrhatósági jogkör. (Ez ügyben a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága az illetékes.) Üdülési jogokkal foglalkozó ügyvédtől feltett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy "feljelentést lehet tenni, akár egyszerre több károsultnak is." Ebben az esetben is a csoportos feljelentés célszerű, mert csak együtt tudjuk bizonyítani a szóban elhangzottak valóságtartalmát, a szándékos megtévesztést, stb. (Egyenként esélytelenek vagyunk a hatályos szerződéssel szemben...)

Miért ússzák meg büntetés nélkül azok a cégek, és alkalmazottaik, akik hosszú évek óta lelkiismeretlenül folytatják megtévesztő, tisztességtelen, a Btk-ban büntetéssel fenyegetett ügyleteiket? Jelentkezzetek! 

 

Miért szorgalmazom a feljelentéseket? A BFCS-nek írt végleges válaszomban ígéretet tettem arra, hogy ha követeléseimet nem teljesítik, (szerződés felbontása, megtévesztéssel kicsalt összeg visszafizetése) megteszem a szükséges lépéseket az illetékes hatóságok felé. És én egy szavahihető, szavatartó ember vagyok.