naiv_ Creative Commons License 2021.03.24 0 0 77673

Nem, ez nem csúsztatás. Mindössze annyi, hogy sokféle szerekezetü inverter van, olyan is, mint a Fronius, ahol a DC/DC konverter nagyfr. trafóval van megoldva. Igen soknál meg nem, miért? - mert az a trafó drága dolog. Emellett, ha az eszköz kezelésekor a biztonság irányában vagyunk túl óvatosak, abból még nem volt baj!
"A szűrőkondik és RC tagok általi szivárgó áram meg természetes" Nem tudom, hogy egyről beszélünk-e. Az EMC szűrők ("szűrőkondik" ha erre gondoltál?) árama a föld felé folyik, amig a védőföld jó, észre sem veszed, ha megszakad, akkor egyből, de én nem erről beszéltem. Hanem azokról a szórt vagy beépített kapacitásokról (nagyságukat nem ismerjük), amelyek kifejezetten a AC oldal és PV oldal között vannak, az említett Fronius nagyfrekvenciás transzformátornál pl. a primer és a szekunder oldal között (hacsak nincs a két tekercs között pl. egy fém árnyékolás, a védőföldhöz rögzítve).
Megismételem, a nem tökéletesen szmmetrikus IGBT kapcsolásokból származó hibaáramot, nem szivárgó, hanem maradékáramnak nevezem, mint az angol eredeti, s ez már ismét egy másik jelenség - ez a legnagyobb és ezért balesetveszélyesebb, még kisteljesítményű inverternél is több tíz mA - 230 vagy 400V generátor feszültséggel...
(Hogy a hóolvadással mit akarsz itt, azt nem tudom)  

Előzmény: Atis57 (77666)