Törölt nick Creative Commons License 2021.03.23 -1 1 23839

Szia!

 

1, Valahol olvastam, hogy egy állomási vágányt három fele kell szakaszolni, ha két irányú a forgalom rajta. Megerősítenétek benne vagy cáfolnátok? - ha kétirányú forgalmat tervezel, és biztos megállást szeretnél, akkor igen 3 szakaszra kell osztani. A két végén két stop, középen pedig a lassító szakasz.

 

2, Mekkora szakaszokra kell osztani centiméterben és miért? - Ezt az állomási vágányok hossza határozza meg. A két végén a stop szakaszokat úgy kell kimérni, hogy a biztonsági határ előtt legalább 3-5cm-el meg tudjanak állni a mozdonyok, itt a leghosszabb mozdony túllógását kell figyelembe venni.

 

3, Rögtön a kitérő egyik lábánál szakaszoljak először vagy kicsit bentebb? - Én a saját asztalomnál a kitérő után rögtön szakaszoltam.

 

4, A "STOP" szakaszba belépő mozdony első kerekének belépése után rögtön lassul az előre beállított érték szerint a mozdony és lassan megáll, vagy az egész mozdonynak itt ebben a szakaszban kell lennie? - a stop szakaszban már nem lassul a mozdony, amikor a stop szakasz foglaltságérzékelőjét beüti az első kereke a járműnek, akkor a TrainController stop parancsot ad ki. Lassítani a középső lassító szakaszon kell, és úgy kell megadni a programban, hogy mire a mozdony a stop elé ér, már csak a kúszási sebességgel haladjon (arról ugye gyakorlatilag azonnal megáll utána).

Előzmény: Sándor1:87 (23838)