szilvatövis Creative Commons License 2021.03.23 0 0 390301

https://index.hu/belfold/2021/03/22/kikotozve_keselo_kinai_honved/

 

Képzeljetek el egy kórház pszichiátriai osztályát átalakítva Covid vörös zónává (nem ez ahol a sajnálatos eset történt)!

Üvegfal mögött pszichés zavarokkal küzdő covidos és esetleg kommunikálni is alig tudó idős, hajléktalan, vagy leszedált potenciálisan agresszív félszáznyi beteg, hosszú, néptelen folyosóról kétoldalt nyíló kórtermekben.

Aztán éjszakánként az ügyeletes kirendelt, lehet, hogy éppen gyermekorvosnak készülő huszonéves rezidens doktornőnek beöltözve szkafanderbe be kell mennie előfordul, hogy egyedül az üvegfal mögé és ellátni a rászoruló betegeket. Nem vihet magával még egy mobilt sem, még egy fonendoszkópot, vagy vérnyomásmérőt sem, a vörös zónába bekerült dolgok kifele csak veszélyes hulladékként távozhatnak, még egy darab papírt sem lehet kivinni, a kommunikáció is üvegfalon keresztül zajlik a külvilággal.

Jó kis horrorfilm helyszín lehetne akár, de nem ez a probléma, vállalják, most ez egy ilyen helyzet, mindenkinek oda kell tenni magát.... Ti mennyiért vállalnátok itt az ügyeletet? Az alapbéretek 70 %-a elég lenne?