nj Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26768

"Neres sem egyenrangú Blinddel."

 

Azt írtam: közel egyenrangú. Vagy egyenértékű, ha úgy jobban tetszik és nyilván a saját posztján, mielőtt ebbe is belekötsz.

 

"...akkor igazat adsz nekem abban, hogy e két 11 (kispadosok a másik 11-ből) harcban lehetne az első helyért."

 

Én ezt nem így nézem, mert ennek így semmi értelme, hogy feldobálsz 11 játékost, ráadásul, vannak közöttük (pl. Taylor, Hansen), akikre nem is olyan rég még azt mondtad, hogy még nem tart ott, hogy kezdő lehessen. És, őszintén szólva, az annyira nem is érdekel, hogy ők le tudnák-e győzni az RKC-t, vagy a Heraclest.

Engem az érdekel, hogy hány játékosunk van, akik úgy vethetők be a saját posztjukon, hogy az nem jár (látványos) minőségromlással.   

 

Ezek: Onana, Stekelenburg, Mazraoui, Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Blind, Antony, Haller, Tadic, Neres (és 2 hónapig még Brobbey is). Eiting elég régen játszott utoljára a színeinkben, ráadásul jelenleg a rehabilitációs munkát végzi, ki tudja mikorra lesz belőle hadra fogható futballista és meddig.

Schuurs, Ekkelenkamp és Traore számomra nem meggyőző, Taylor, Hansen, Ünüvar tehetséges, egy amúgy jól muzsikáló, összeszokott csapatban egyikük-másikuk helyet kaphatna, de egyszerre többet nem biztos, hogy elbírunk belőlük.. 

 

"A csütörtöki meccs után láttam egy elemzést, melyben ezt igazolták jelenetekkel. Mutatták, hogy a kevés ellentámadás majdnem mindegyikénél nem ért vissza időben, így az ellenfél emberfölényben volt. Be kell vallanom, hogy az illusztráció nélkül ez nekem sem tűnt fel."

 

Jaj, istenem, hagyjuk már ezeket az elemzéseket, amiket te szentírásnak veszel! Ez egy showműsor, könyörgöm. Azt is bebizonyították már, hogy Alvarez használhatatlan (van olyan szakértő, aki még mindig kitart emellett), hogy Blind nem fut annyit (tudjuk), hogy Ziyech sok "labdát veszít" (tudjuk), hogy Suarez mindent ellődöz (tudjuk). Igen, de Blind minden hiányossága mellett olyan indításokra képes, amilyet más nem tud, Ziyech olyan labdákat ad, amilyet más nem tud és Suarez meg lő egy halom gólt. Vagyis bőven kompenzálják a hiányosságaikat. Legalábbis Eredivisie-szinten. Ezek a szakértők Cruyffról is bebizonyítanák, ha ma játszana, hogy nem védekezik elég jól.

 

"Persze bekknek sem jó olyan, aki nem ér rendre vissza."

 

Azon a poszton ez sokkal rosszabb, mivel ott már nincs mögötte senki, középpályásként meg van. Pont az a lényeg.

 

"Ott játsszon, ahol legnagyobb szükség van rá!"

 

Tehát a középpályán. Ezt mondom én is! :-)

 

"10-es soha nem volt."

 

Nem. De állította valaki az ellenkezőjét, vagy ezt miért írod?

 

"De félek, Taylor soha nem lesz olyan jó, mint Gravenberch."

 

Meglátjuk. Szerintem, még jobb is lehet. De mondom, nem ugyanaz a kettőjük posztja, mivel Gravenberch most már 6-os, Taylor inkább 8-as.

 

"Ő is néha gyerekesen viselkedik..."

 

Néha? De mindegy, Ihattaren a PSV problémája, nem a miénk.

 

"Ma még biztos. Gondoltad volna egy éve, hogy Gravenberch miatt Martineznek ma már nem lesz helye a középpályán? Hiszen tavaly a Blind (középhátvéd) - Martinez pár volt a csapat motorja."

 

Nem, de én most is előbb hagynám ki Blindet, vagy Gravenberchet, mint Martinezt. Az a srác méltatlanul alulértékelt, pedig a csapat egyik legfontosabb játékosa, csak nem annyira látványos, amit csinál. Kb. olyan, mint Davids, őt sem emlegették a sztárok között, de a távozása, szerintem, nagyobb veszteség volt, mint pl. az ugyanakkor távozó Finidié.

 

"Redan idén összesen 64 percet játszott a német bajnokság 14-ikében. Legtöbbször e keretben sincs. Egy éve 5 meccset játszott Groningenben. Elég gyengén."

 

Nézd, ha jó formában lenne, akkor sokkal többe kerülne és biztosan nem tudnánk megvenni. Pont ez a lényeg: olcsón venni, drágán eladni. Itt az a kérdés, hogy látunk-e benne fantáziát, elhisszük-e, hogy van benne potenciál. Ha igen, akkor most kell megvenni, amikor olcsó és fel kell építeni, akkor 1-2 év alatt lehetne belőle 20-30 milliós játékos is, jobb esetben még több. Ha a Herthában építik fel, akkor ez nekik fog kamatozni. Most biztosan nem fog játszani, mert a kiesés ellen küzdenek, nem fognak vele kockáztatni. De gondolj pl. Milikre, őt sem tartotta senki semmire, őt sikerült felépíteni.

 

"Különben is egy 176 centis középcsatár valahogy nem lehet az igazi."

 

Messi 170 cm és azért elég jól elboldogul. :-) De maradjunk a földön: Danilo 174 cm, Malen 179 cm, Tadic és Suarez 181 cm, de még Traore is csak 183 cm. A Timber - Martinez tengely 179 ill. 178 cm-re nőtt.

 

Előzmény: Gyenyi (26767)