Törölt nick Creative Commons License 2021.03.23 0 0 93248

Igazad van, valóban vannak különböző körülmények.

Épp mostanában vettem egy légtisztító gépet kíváncsiságból, játszadozni.

Hát kb. felesleges volt szinte állandóan minimumon van a kiírt érték rajta. Eddig egyetlen egyszer ment fel addig, hogy kicsit feltekerjen a fordulatszámán amikor estére valamelyik szomszéd begyújtott gumicsizmával és én meg épp akkor engedtem be a kutyát a kertből, kicsit tovább nyitvatartott ajtóval.

Az intenzív használattal viszont nem értek egyet.

Intenzív használatnál ponthogy folyamatosan van "mosóvíz" a hőcserélőn, és ponthogy sok időt tölt olyan alacsony hőmérsékleten ahol a gombát nem élnek meg.

Szerintem a ki be kapcsolgatás és az épphogy használgatás (akár az inverteres gép finomabb hűtésbe kapcsolása) hoz olyan állapotot ahol melegebb és nedves lesz a hőcserélő a gépben, ami a gombák kedvence.

Ezt tökéletes láttam 10+éves ON/OFF gép használat és a mostani összehasonlításánál. ON/OFF gyakorlatilag tavasztól őszig ki sem kapcsolt és végig jéghideg levegőt nyomott, nagyon alulméretezés miatt. Rengeteg kondenzvízzel és nyáron gyakorlatilag portörlés nélkül a lakásban, mert azt is kimosta a levegőből.

Az inverteres sokkal kellemesebb levegőt fúj, nem vad hideget, szépen szabályozgat, lényegesen kevesebb kondenzvizet ereszt ki, méretezése is közelebb van az ideálishoz így áll is sokat. 

Inverteresnél láthatóan van is mit letisztítani a hőcserélőről időnként, míg az ON/OFF-osnál szinte csak a lelkem megnyugtatására pucoltam ki néha, mert látható kosz nem volt benne.

Előzmény: 1 valaki (93247)