Gyenyi Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26767

"Akkor csak mondták volna. Ha Hallernél beismerték."

Nem ismerték be. Legalább is az Ajax nem. Szerintem az Ajax honlapján nincs Hallerről az, hogy koronás. Tegnap Ten Hag nem volt hajlandó többet mondani, mint azt, hogy egészségügyi okokból nem játszhatnak.  A többit a 'bennfentesek' mondták.

 

"olyan 16 közel egyenrangú játékosunk akad."

Neres sem egyenrangú Blinddel. A 22 között lennének olyanok, akik csak majdnem mindegyik más csapatban lennének kezdők.

Ha a kölcsönben lévőket és Onanat is beszámítom:

1. Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Gravenberch, Klaassen, Taylor - Antony, Traore, Tadic     (17 forduló után kb. ezekkel álltunk az élen; Taylor helyett Promes volt)

2. Stekelenburg - Timber, Alvarez, Martinez, Rensch - Kudus, Ekkelenkamp/Ünüvar/Hansen, Eiting - Danilo/Labyad, Haller, Neres

Ha arra gondolsz, hogy a nálunk Ekkelenkampnál sokkal kevesebbet mutató De Wit milyen fontos az AZ-ben, vagy a nálunk az első csapatba szóba se jövő Doekhi a Vitesse egyik erőssége, akkor igazat adsz nekem abban, hogy e két 11 (kispadosok a másik 11-ből) harcban lehetne az első helyért.

 

"A jelöltjeid közül Blind nálam középpályás,"

Ősszel Ten Hag azt mondta, hogy sem Blind sem Martinez nem az. A csütörtöki meccs után láttam egy elemzést, melyben ezt igazolták jelenetekkel. Mutatták, hogy a kevés ellentámadás majdnem mindegyikénél nem ért vissza időben, így az ellenfél emberfölényben volt. Be kell vallanom, hogy az illusztráció nélkül ez nekem sem tűnt fel. Persze bekknek sem jó olyan, aki nem ér rendre vissza. De a válogatottban általában jó balhátvéd. Blind három poszton használható, és mindhármon tud jó lenni. Ott játsszon, ahol legnagyobb szükség van rá!

 

"Gravenberch - most már - védekezőbb stílusú, mint Taylor. Bár, lehet, hogy őt is át akarják nevelni."

10-es soha nem volt. Gravenberch szerű, bár több hosszú indítással. Igaz tegnap Gravenberchnek is volt néhány olyanja. De félek, Taylor soha nem lesz olyan jó, mint Gravenberch.

 

"Hát, amiket írnak róla, ha annak csak a fele igaz, akkor már biztos, hogy ő."

Is. Azért egy alig 19 éves sráccal, akit eddig mindenki ajnározott, nem lehet úgy bánni, ahogy Schmidt bánik vele. Az AZ ellen hagyta az egész második félidőben melegíteni, majd beküldte a 87-ik percben. Mintha azt akarta volna, hogy tiltakozzon és megbüntethesse. Ő is néha gyerekesen viselkedik, de egy jó edző, például Hiddink, szót tudna vele érteni, talán vissza tudná vezetni a jó útra. Schmidt, mint egy rossz őrmester, meg akarja törni. Sok milliójába kerül ez a PSV-nek, és nagyon visszadobja Ihattarent is.

 

"Mert Neres, Antony és Tadic azért jobb náluk."

Ma még biztos. Gondoltad volna egy éve, hogy Gravenberch miatt Martineznek ma már nem lesz helye a középpályán? Hiszen tavaly a Blind (középhátvéd) - Martinez pár volt a csapat motorja.

 

"Ő is a mi fiatalunk volt. És a jelenlegi értéke 3 millió. Az nem egy nagy pénz."

Redan idén összesen 64 percet játszott a német bajnokság 14-ikében. Legtöbbször e keretben sincs. Egy éve 5 meccset játszott Groningenben. Elég gyengén. Különben is egy 176 centis középcsatár valahogy nem lehet az igazi. Érte 3 millió is nagyon sok lenne. Tudom, adtunk ki felesleges játékosokra ennél sokkal többet is, de ez nem érv.

Előzmény: nj (26766)