Mulan, kedves!
A hozzászólás jogos, a tiltakozásnak helyt adok! :-))) (természetesen csak egyszer kenem meg).
Otthon ebédeltem, úgyhogy behoztam a krumplis receptjét is, íme:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 10 dkg zsír
- 1 ek só
- 1 dl tejben megfuttatott fél csomag élesztő (2,5 dkg)
- 1 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrom, kidolgozom, fél órai pihentetés után 3-szor nyújtom. Minden nyújtás után megkenegetem olvasztott zsírral /ezt viszont 2-szer kenem meg, mivel 3 nyújtás között 2 kenegetés van... :-)/
Kinyújtom, kiszaggatom, a tetejét tojással megkenem és forró sütőben sütöm.
Apukám azt mondta, hogy fenséges, ő nagy krumplispogácsa-rajongó!
Üdv, Cic