terravari Creative Commons License 2021.03.22 0 0 12511

Kedves Jikov Vari!

 

Néhány kérdés fogalmazódott meg bennem és szeretnék ezekkel Hozzád fordulni.

2018-as négyütemű a kicsike. Ha csak egy töltögető ekével húzok sort és visszafelé a keréknyomban jövök, akkor csak 60 cm lesz a sortáv. Műveléshez és fajtához igazodva jobb lenne a 70-80 cm. Persze mehetnék a keréknyommal teljesen párhuzamosan visszafelé, de jobban tetszene valami megoldás a nyomtáv szélesítésére. Erre tudnál-e valami megoldást? Van értelme? Költséghatékony?

Az is érdekelne, hogy a korábbi Terra típusokhoz használt csoroszlyatartó,  töltögető eke és rota kapa tagok az újabb típusokkal is kompatibilisak-e, felfüggesztés, mélység és más szempontok figyelembevételével. Régebbi típusokhoz több minden van használtan és főleg olcsóbban a neten.

Kicsit előreszaladva az időben pedig, a burgonya töltésénél, ha a töltéssel egyidőben a sorközt rotálnám, hogy lazább talajt húzzon az eke a krumpli sorokhoz, akkor előre 2-2 kapatag jobbra ill.balra megfelelő-e, vagy ez sortáv kérdése? Valamiért jobban tetszik, mint az hogy kis kerekeket tegyek előre és kemény földet fordítsak a krumpli bokrokhoz.

Előre is köszönöm a válaszodat és bocsánat az amatőr kérdésekért.

Előzmény: JIKOV VARI (12488)