Gyenyi Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26765

Több írásodra reagálok egyszerre

"Sajnos, Haller koronavírusos. "

És nincs kizárva, hogy Antony és Timber is. Ha csak pozitívak, akkor a válogatott szünet végére kipihenten folytathatják. Szép lenne, ha Mazraoui is visszajönne addigra.

 

"elég, ha csak a saját meccseinkre figyelünk, akkor nagy baj már nem lehet."

Azt is megengedhetjük magunkat, hogy 3 ponttal segítsük az AZ-et a második helyért folyó harcban. De remélem, ez csak vicc, és idén harmadszor is elverjük őket. Mindenesetre úgy állunk, hogy rendre pihentethetjük azokat, akiknek erre szükségük van. Mert keretünk nagyon erős. Tulajdonképpen két 11-et ki tudnánk állítani komoly bajnoki esélyekkel.

 

"Jobbak vagyunk, mint ősszel, de az nem biztos, hogy elég lesz a Roma ellen is."

Így már nincs gond. Szerintem sem biztos. De ettől még nem esélyesebbek nálunk.

Még egy érv mellettünk. Abban egyetértünk, hogy jobbak vagyunk, mint ősszel voltunk. Abban is egyet kell értenünk, hogy a Roma viszont rosszabb. Míg 2020-at a harmadik helyen fejezték be, addig most 7-ikek, és, ha januárban kezdték volna a bajnokságot, nem lennének az első 10-ben. Kiverték, a hollandnál gyengébb ukrán bajnokság jelenlegi másodikát, de annál azért nagyobb szó, hogy mi a francia bajnokágban vezető Lillet vertük ki.

 

"Nem vagyok biztos abban, hogy Scherpen a megfelelő erre a szerepre"

Biztos semmiben nem vagyok, de úgy érzem, hogy igen. Belőle is nyugalom árad, reflexei is jók. Néha még hibázik, de egyre ritkábban. Persze, ha Onana még fog nálunk védeni, és Stekelenburg is marad, akkor kölcsön kell adni egy jobb csapatnak, melynél nem lesz sok dolga, de végig koncentrálnia kell.

 

"Schuursnak is jobb lenne, ha máshol próbálkozna, de ha beéri a cserepaddal, akkor tőlem maradhat. "

Még mindig nem adtam fel vele kapcsolatban a reményt. Fizikai adottságai alapján nagyon jó középhátvéd lehetne. Elég gyors, és focizni is tud. Nem elég robbanékony és minden meccsen vannak kihagyásai. A robbanékonyságon lehet javítani, és talán valahogy a koncentráció kihagyásokon is. Még mindig csak 21 éves. Jobb, mint a 22 éves Alvarez volt.

 

"dönteni kellene, hogy megvárjuk-e, amíg Salah-Eddine belenő ebbe a szerepbe, vagy megpróbáljuk Wijndalt, vagy Van Aanholtot? "

A kétlábas Rensch az első számú jelöltem. A Jongban egy ideig próbálgatták is e poszton. Martinez is lehet jelölt és persze Blind is. Ha a válogatottban De Ligt párja Van Dijk vagy De Vrij, akkor Blind sokszor balhátvéd, és Van Aanholt a kispadon ül. Szerintem, ha minden középhátvéd és középpályás rendelkezésre áll, akkor Wijndal is kispados lesz Blind miatt. Elvileg még visszajöhet Pierie is, bár annyira még nem meggyőző, hogy ennek örülnék. Szerintem, ha csak Tagliafico megy el, nem kell senki. A legtöbb vett hátvéddel ráfázunk.

 

"remélem, Eiting marad és előbb-utóbb áttör Q. Timber és Taylor is."

Q. Timber szerintem mint jobbszélső vagy jobbhátvéd jöhet szóba. Az utóbbi időben jobbhátvéd. Taylor csak összeszedi magát, de azért Gravenberch utódja nálam Blind vagy Eiting. Ha csak Labyad megy el, akkor új középpályás sem kell. Van néhány fiatal, aki hamar befuthat. Amíg Rensch júniusban alá nem írt, nem is tudtam, hogy létezik. Ki tudja, hány ilyen van még?

 

"az előbbi elég problémás, utóbbinál pedig, szerintem van jobbunk, Klaassen és Kudus személyében."

Ihattaren főleg Ziyech szerűen a jobbszélről szeret játszani. Nem tudom, ő e problémás vagy az edzője. Amíg Neres és Antony vannak, nincs rá szükségünk. Veerman nem 10-es, így Klaassennel, Kudussal nem hasonlítanám össze. Gravenberchhel igen. Gravenberch sokkal jobb nála, bár ő gólerősebbek, és több asszisztje volt.

 

A csatársorban elégedett vagy a három szélsővel, de én tartok attól, hogy Neres nyáron elmegy. Még 1-2 jó EL meccs, és lesz rá kereslet. Hansen kezdi visszanyerni formáját, míg Ünüvar már vissza is nyerte. Miért ne jöhetnének jövőre szóba egy kezdőhelyre? Haller mögé nekem az őszi Traore megfelelne. Tegnap úgy láttam, hogy súlyfeleslege van. Persze, ha Labyad és Idrissi nem olyan önzők, minimum egy gólt lőtt volna, és akkor másképp értékelnénk. Szerintem nekünk sokkal jobban megfelel, mint a csak kontráknál használható Boadu. Lammers sokkal inkább való hozzánk, és mai helyzetét látva, biztos jönne is, de túl drága lenne. Ha formába jön, Hansen is használható lesz a Haller backup-jának. Ha kell, van még Tadic, és nekem tetszik a 18 éves Rasmussen is. Nehogy már egy Redant visszahozzunk! Eleve ne vegyünk senkit a kispadra. Oda jók fiataljaink.

 

Ami a Boadukat, Veermanonkat, Wijndalokat illeti Ziyech óta nem igazoltunk le a holland bajnokságból kezdőjátékost. Schuurs és Scherpen talán még lesznek azok, de Van Leer, Lamprou, Labyad, Pierie, Klaiber ráfázások. De a sok külföldről visszahozott holland kb. fele is az. Stekelenburg, Blind, Klaassen beváltak,  Promes is első évében és kicsit Huntelaar is. De Krul, Babel, Siem, Idrissi nem.

 

" más feladatunk nincs, mint megszabadulni a ballaszttól és lehetőleg egyben tartani a keretet."

Ezzel így teljesen egyetértek.

Előzmény: nj (26757)