nj Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26763

Úgy érzem, mostanra kikristályosodott, hogy ki azok a játékosok, akiket érdemes megtartani.

 

Ami a kapusokat illeti, Onanát feltétlenül, de Stekelenburg eddig meglepően jól helyettesítette. Persze, ő mindig jó kapus volt, szerintem Van der Sar után az Ajax történetének második legjobbja, de amikor elment tőlünk, kicsit utat tévesztett, az utolsó 5 éve pedig aggasztó volt. De megmutatta, hogy azért lehet rá számítani. De kétségtelen, hogy nem ő a jövő,Onanát pedig előbb-utóbb csak elviszik, szóval kellene egy fiatal kapus is. Nem vagyok biztos abban, hogy Scherpen a megfelelő erre a szerepre, Kotarski pedig biztos, hogy nem. A még fiatalabbaknak pedig még több időre van szükségük, szóval, körül kellene nézni a piacon.

 

Ami a védelmet illeti, Mazraoui, Rensch, J. Timber, Alvarez, Blind, Martinez, Tagliafico olyan játékosok, akikből mindig összerakható egy jó hátsó alakzat. Bár, én Blindet, inkább előrébb tenném. Úgy 3 hónappal ezelőtt Alvarez még nem lett volna a felsoroltak között, de be kellett látnom, hogy Ten Hag türelme nem volt indokolatlan vele kapcsolatban. Klaiber, szerintem, teljesen alkalmatlan, van 3 jobb opciónk is nála a jobbhátvéd posztra. Schuursnak is jobb lenne, ha máshol próbálkozna, de ha beéri a cserepaddal, akkor tőlem maradhat. Taglaificot lehet, hogy elviszik, ez esetben dönteni kellene, hogy megvárjuk-e, amíg Salah-Eddine belenő ebbe a szerepbe, vagy megpróbáljuk Wijndalt, vagy Van Aanholtot? Mást nem nagyon látok a piacon, aki erősítést jelentene. Botmant nem sajnálom, hogy elment, szerintem, nem fért volna be. Magallan is a mi játéksounk még, tőle meg kelelne szabadulni.

 

Ami a középpályásokat illeti, szóba jöhet itt Alvarez, Blind, Klaassen, Kudus, Gravenberch, remélem, Eiting marad és előbb-utóbb áttör Q. Timber és Taylor is. Gravenberch iránt nyilván lesz érdeklődés, de ha Eiting marad és Blind nem hátul játszik, akkor lesz elég opciónk a posztjára. Labyadra nincs szükségünk, és fájó szívvel mondom ki, de, sajnos, Ekkelenkampnak is jobb lenne, ha elmenne, akár kölcsönbe. Jensennek még ennél is kevesebb sanszot adok. Ez a sor nem feltétlenül szorul erősítésre, még Gravenberch távozása esetén sem. Korábban volt pletykák Ihattarenről, mostanában Joey Veermant (Heerenveen) emlegetik, mindkettő jó futballista, de az előbbi elég problémás, utóbbinál pedig, szerintem van jobbunk, Klaassen és Kudus személyében.

 

A csatársor: Antony, Neres, Haller, Tadic mozdíthatalannak tűnik, de ez kevésnek tűnik a jövőre nézve. Különösen, ha esetleg Neres el akarna menni, de nem hiszem, hogy jelenleg ez lenne a helyzet. Van még Hansen és Ünüvar a Jong Ajaxban, de ők még nem tartanak ott, hogy joggal aspirálhatnának egy kezdő helyre, ráadásul nekik a szélső poszt jobban fekszik. Persze, ha nagyon kell, Tadic és Hansen azért elboldogul centerben, de nekem ez kevésnek tűnik. Brobbey elmegy, vele nem tudunk számolni. Traore-t én nem tartanám meg az ínséges centerposzt ellenére sem, nem látok benne komolyabb potenciált. Esetleg kölcsön lehetne adni, hátha mégis... Idrissi kölcsönben van nálunk, részemről mehet is vissza. Danilo jól kezdett a Twentében, de tavaszra visszaesett, már nem is stabil kezdő, nem hiszem, hogy ő lenne a megoldásunk a középcsatár posztra, ha még a Twentébe sem fér be. Legfeljebb a cserepadon ülhet, de az meg neki nem lenne jó. Promest és Huntelaart már télen eladtuk. Lang csak papíron a mi játékosunk, de őt biztosan megveszi a Brugge, Bandét pedig a dolgok jelenlegi állása szerint már soha nem látom az Ajax hivatalos meccsén játszani. Valószínűleg nem is véletlenül. Szóval, itt el lehetne gondolkodni egy középcsatáron, de ötletem sincs, hogy ki jöhetne szóba. Boadu túl drága ahhoz, hogy megvegyük Haller mögé és nem is hiszem, hogy arra a szerepre jönne. Plusz, lehet, hogy a mi játékunk nem is feküdne neki. Hátránya még, hogy ő is Raiola-játékos. Az előnye viszont az lenne, hogy gyengítenénk az AZ-et. De egy ilyen húzást csak akkor érdemes meglépni, ha valóban látunk is benne fantáziát. Zirkzee-t és Lammerst emlegették korábban, de akkor úgy tűnt, hogy Brobbey és Traore személyében megvan az utánpótlás házon belül. Azóta viszont Lammerst megvette az Atalanta, Zirkzee-t meg lehet, hogy meg fogja venni a Parma. Redannal lehetne még próbálkozni, mert nem nagyon játszik a Herthában és nem is drága, de ennek megfelelően valószínűleg hónapokba telik, mire használható állapotba kerül és akkor sem biztos, hogy beválik. De egy klasszikus center nem lenne rossz.

 

Összefoglalva: egy kapus, egy center és Tagliafico távozása esetén egy balhátvéd kellene, egyébként más feladatunk nincs, mint megszabadulni a ballaszttól és lehetőleg egyben tartani a keretet.