http Creative Commons License 1999.10.20 0 0 268
MIT AKARTAM FŐZNI MA?

Improviztív spagettit. (Az internet miatt holnap csinálom meg.) Vettem egy kiló dzsuva gombát 250 forintra lealkudva - apró és petyhüdt. 10 dkb szalonnát, 40 dkb fradi-kolbászt, és 75 forintért leértékelt üveges zöldborsót és tejfölt a MEINL-ban, meg petrezselymet.
A spagócát sós forró vízben megfőzöm. Ha jó, a fedőt résnyire engedve leszűröm. Közben össze-vissza vagdalom a gombát (előtte kicsit leöblítem). Az egyik edényben hagymát pirítok, a másik edényben szintén. Az egyikbe beleteszem a gombát meg a másikba is. amelyik hamarabb megpirult, abba belehajigálom az össze-vissza vagdalt petrezsejmet, kicsit várok (két jó korty sör), majd földengedem vízzel. Kicsit megborsozom. Ha elkészült elkeverem benne a tejfölt (hagyok belőle a cicának is) aztán kész. (A tejföl helyettesíthető egy kis tejjel is.) Ha kifelejtem a sót és a vegetaport azt is teszek bele. Meg pici p.paprikát, hogy legyen színe. EZ a gombaleves. Nem rántom be, inkább a gomba egy részét beteszem a turmixba.
A másik edénybe belenyiszálom a szalonnát (amikor félig megpirult a hagyma) aztán a miszlikre vágott fradikolbászt és a gombát. Nem nagy meló, csak úgy kell vágni az alapanyagokat, mintha kést fennénk késsel. Ha jól összedzsuválódott és a gomba nem herseg, belehajintom a spagettig. Összekeverem. Utána összesöpröm a konyhát, kitakarítom a kredencet (bazsalikom , tárkony, bors, júliusi zöldpaprika maradékok stb.) és összekutyulom. Most nagyon megfutott anyagilag és vettem húsz deka sajtot is. Azt vagy megeszem addigra vagy reszelek belőle rávalónak. A hűtőben találtam valami kecsapmaradékot. Még gondolkozok rajta, hogy a szemétben vagy a EURO-spagettiben landol-e.