Elnok ur, te valószínűleg új cuccokra gondolsz, de azért érdemes megnézni a Budapest Búvárcentrum oktatós felszereléseinek kiárusítását, vannak nagyon jó állapotúak is. A Szentendrei út 89-95-ben vannak. Nem tudom, tart-e még a kiárusítás náluk, de szerintem érdemes megkérdezni. Telefont emilben küldök, ha érdekel.
A búvároktatók fokozatáról szóló dolgot nem vitának szántam, hanem csak infónak. mert szerintem is sokkal fontosabb a gyakorlat. Elvégre is ketdő plecsnivel is lehet valaki sokkal gyakorlottabb, mint más haladó szinten.
Még valami, szintén nem kötözködésért: én a PADInál tanultam, a tesóm CMASos. Főleg az összehasonlítás kedvéért döntöttünk így. Tudom, egyesek nem sokra tartják a PADI-t, de az, ahol a tesóm tanult, még a közelébe sem jöhet. Volt szerencsém megnézni az óráikat és a vizsgákat, és mit ne mondjak, egy merő katasztrófa volt: egyrészt mert ott a búvárkodást valahogy összekeverték a katonasággal, és úgy tűnik, elfelejtették, hogy az emberek hobbiból jelentkeznek egy búvártanfolyamra, és nem kényszermunkára vagy nevelőtáborba mennek. Másrészt pedig, úgy "vizsgáztak" le ott az nebulók, hogy hatalmas elméleti és gyakorlati hiányosságaik voltak. (lásd lebegés, felszerelés összerakása) Ezzel nem a CMAS rendszer ellen akartam beszélni, mert tényleg nincs szándékomban általánosítani (biztos vannak jó iskolák is), csak azért meglepett, hogy itt ennyire nem ellenőrzik a búváriskolák tan-, és vizsgaanyagait, és hogy a vizsgákat ennyire nem veszik komolyan.