nj Creative Commons License 2021.03.15 0 0 26734

"Kevés esélye így is van. Ha aláírt volna se lenne több."

De ezt miből gondolod? Érzed? :-)

"Ősszel még Ten Hag azt mondta, hogy Tadic nem középcsatár, de ebben is meggondolta magát."

Aha. De furcsa módon a bajnokságban, ahová beneveztük Hallert is mégsem Tadic a center! Tadic az EL-ben, szerintem, azért center, mert nincs Haller és Brobbey nem írt alá, továbbá, mert Neres játékra kész.

"Ha nem játszhat, akkor a BL-ben Tadic, a bajnokságban, ha maradt volna, valóban lehetne Brobbey."

Ezt nem értem. Miért ne játszhatna jövőre Haller? Kétszer csak nem követjük el ugyanazt a hibát.

"Azt valóban mondtam, hogy butaság lenne részéről és Raiola részéről, ha ingyen menne el, de azt nem mondtam, hogy nem így lesz."

Én még mindig nem értem, hogy ez miért lenne butaság.

-------------------------------------------------------------------

"Azt már októberben megmondtam, amikor te még hittél Brobbeynak, hogy maradni akar."

Ezt rövid időn belül már másodszor írod le és hiába írtam, hogy ez nem igaz, újra megismételted. Idézd már, légy szíves, hogy mikor írtam azt ősszel, hogy elhiszem, hogy maradni akar? 

Nem szeretem, ha olyasmit adnak a számba, amit nem is mondtam és ráadásul, amikor cáfolni próbálom, akkor újra megismétlik!

Valójában mit írtam szeptember-októberben erről? Nem azt, hogy hiszek neki, hogy maradni fog, hanem először azt, hogy

"És Brobbey-val is folynak a tárgyalások, saját bevallása szerint ő maradni akar. De hát itt van még Raiola is." 

Ebben semmiféle állásfoglalást nem látok arra vonatkozóan, hogy én azt gondolom, hogy ő maradni akar, vagy fog. Közöltem a tényt. És a második mondattal is inkább csak a kétségeimet fejeztem ki.

Utána te az alábbiakat írtad:

"Olyan ügynök nincs, aki valakit akarata ellenére elvisz egy csapattól. Ha Raiola telebeszélte a fejét, és meggyőzte, hogy nincs értelme maradnia, akkor, akármit is mond, nem hiszem, hogy maradni akar."

Ez, szerintem, önmagában is ellentmondás, mert most vagy a játékos dönt és akkor hiába próbálja Raiola telebeszélni a fejét, vagy ha Raiola mégis meggyőzte, akkor valójában tulajdonképpen Raiola döntötte el, hogy mi legyen. Mindegy.

És utána azt írtad még, hogy szerinted sincs perspektívája, mivel Ten Hag Labyaddal és Promessszel próbálkozik.

Később újra előkerült a téma, akkor még mindig nem azt írtam, hogy hiszek neki, hanem azt, hogy a többi fiatal esetében is arra számítottál, hogy nem fognak aláírni és remélem, Brobbey esetében is tévedsz!

És mivel indokoltad te, hogy Brobbey mégiscsak el fog menni? Most már azzal, hogy Traore olyan jó, hogy nem Brobbey lát esélyt a kezdőhelyre!

Azóta Labyad, Promes már kegyvesztett lett, Huntelaar elment, Traore a Jong Ajaxban próbálkozik, de Brobbey annak ellenére sem írt alá, hogy 4 rivális is eltűnt a képből. Most, ugye, az az indok, hogy jött Haller. Igen, de ha nem jött volna, akkor most centergondjaink lennének! Haller azért jött, mert nem várhattunk tovább, hogy mi lesz ha Brobbey nem ír alá és esetleg az új klubja megveszi télen (más kérdés, hogy jelek szerint a Lipcse inkább vár nyárig, minthogy pár ezer eurót kifizessen érte) és akkor itt állunk center nélkül, Tadic mehet be középre és ha Traore egészséges és jó formába is lendül, akkor majd játszhat ő is. Így nekifutni a tavasznak, ahol még 3 fronton harcolunk, felelőtlenség lett volna.

------------------------------------------------------------

"Ha ebbe nem megy bele, mondhatja a Leipzig, hogy akkor nem is kell nekik, mert idiótákra nincs szükségük."

Azért, szerintem, ott is komoly emberek ülnek a vezetőségben, tehát ilyet biztosan nem mondanak.

"Remélem, hogy tovább fejlődik, büszkék lehetünk arra, hogy nálunk tanult meg focizni, és jobb lesz vele a válogatott. Egyelőre a pályán mindent megtesz értünk."

Szerintem, te félreértesz. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy fejlődik-e valahol máshol, vagy sem. Az egyéni sorsa teljesen hidegen hagy. Akkor járt volna el korrekt módon, ha hosszabbít, nálunk produkál 2-3 jó idényt és utána el tudjuk adni jó pénzért. Mivel nem ezt tette, semmi okom arra, hogy büszke legyek arra, hogy nálunk tanult meg focizni és csak és kizárólag mások élvezik ennek a gyümölcsét. Ha pedig mégsem lesz olyan jó, akkor meg azért nincs okom, hogy büszke legyek rá.

Nem mondom, hogy azért fogok szorítani, hogy ne kerüljön sínre a karrierje, mert annyira azért nem érdekel a dolog, de ha történetesen úgy alakul, hogy megbukik, akkor egy pillanatig sem leszek szomorú. Ahogy akkor sem, hogy ha teszem fel Nagelsmann a közeljövőben otthagyja a klubot és Brobbey ott ragad még pár évig egy másik edzővel, aki esetleg nem őt favorizálja.

A válogatottságot pedig hagyjuk egyelőre, még messze nem tartunk ott, hogy ez aktuális legyen, ráadásul azt sem tudjuk, hogy holland válogatott akar-e lenni egyáltalán. Az pedig, hogy mindent megtesz, az a minimum.

De erről nincs is értelme vitatkoznunk, én tudom, hogy te hogy állsz hozzá, te is tudod, hogy én hogy állok hozzá, úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

"Biztos vagyok abban, hogy Gravenberch, ha meg nem sérül, ott lesz az EB-n. De már a kerettagság is növeli értékét. És akármilyen jó is, ½ vagy 1 évvel szerződése lejárta előtt kevés klub hajlandó sok pénzt fizetni egy játékosért, akit nem sokára ingyen megkaphat. Nem várnék az utolsó évig."

A "nem sok pénz" azért nem a valós érték fele. Egyébként, Ziyechért is korrekt árat kaptunk.

"Taylor nagyon visszaesett. Már nagyon régen volt jó."

2022 nyaráról beszéltem. Az még kb. 15 hónap. 

Előzmény: Gyenyi (26733)