Én pár évig használtam itthon egy vendéglátóipari gépet, nem La San Marco volt, de a tiédhez hasonló korú, és szintén vízhálózatos. Az első 10 perc arra elég, hogy a bojler elérje a beállított hőmérsékletet/nyomást, de utána kell még újabb 30-40 perc mire az egész gép hőstabil lesz (a bojleren kívül a főzőfej és a szűrőtartó kar is átforrósodik).
Nagyobb áramfogyasztást én akkor tapasztaltam, amikor kísérletképpen folyamatosan bekapcsolva hagytam, ha csak naponta kétszer kapcsoltam be, akkor nem láttam különbséget a villanyszámlán. Ellenben az is igaz, hogy azt a helyiséget, ahol egy ilyen állandóan be van kapcsolva, nem nagyon kell külön fűteni.
Végül azért szereltem le, mert a napi 2-3 eszpresszóhoz tök fölösleges, de akkor is jó muri volt ezt használni.
A teljes szétszedés valószínűleg jó ötlet, de nem árt érteni hozzá: én felújítottként vettem, úgyhogy csak a kötelező tisztításokat végeztem el rajta (mint a videóban, amit belinkeltél), illetve a vízlágyítót regeneráltam.