zöldkomcsi: Creative Commons License 2021.03.14 0 0 389712

Meddő találgatás értelmetlen kérdésekről. Ilyen alapon levezethetsz valami ufológus hülyeséget az indiai szent tehenekből is...

 

Azt nem gondolnám, de a szarvasmarhát mint élelem forrást valóban szokták bírálni az is igaz.

Nem ígéretes, de azt, hogy meddő azt nem érdemes kijelenteni, vannak jelek amik alapján valami történelem előtt időkben már létezett tudományt lehet gyanúsítani.

 

Tipikusan hozod a konteós, irracionális, "mágikus" gondolkodás minden ismérvét, mindig minden dologban mindenképpen többet akarsz látni, mint ami abban tényleg van, "valami mögöttes szándékot-okot" keresel a legegyszerűbb történésekben is.

 

 

Na ne túlozz, a piramis létrehozásának a társadalmi erőforrás igényét te se vitatod, tehát szó sincs "legegyszerűbb történésről". Az számomra nem elfogadható, hogy a természettudományos ismeretek hiányára, azokat pótló mesemondókra vezetni vissza mindent. Ebből természetesen nem következik az, hog tudok jobbat, na de nem is kell, mert nem keresünk azonnali megoldást akkut problémára.

 

És még egyszer, gondold már végig: a birodalom több fázisban majdnem három évezredig regnált, és ebből egy 3-400 éves időszak volt az, amikor a nagyobb, jelentősebb piramisok épültek.

 

Igen, ez a legnyomósabb érv, hogy akkor állt elő hasonló helyzet mint most ami volt az olajkorszak, lehet, hogy az izom energia állt akkor nagyon bőven rendelkezésre. A racionális értelmet hiába keresi majd az utókor a felhőkarcolókban is, azért olyan magasak mert a korabeli emberek tudtunk olyat is.

 

ugyanakkor mégis egy hihetetlenül merev, nagyon nehezen változó kultúrát látunk, aminek nyelve, írása, vallása több, mint kétezer éven keresztül jóformán semmit sem változott. Ez a borzasztó konzervativizmus vezetett végül a hanyatláshoz, eltűnéshez is.

 

na vigyázzunk ezzel, mert az is lehet, hogy éppen egy ilyen kort élünk, csinálunk amit majd találgat az utókor, hogy mi a franc történhetett itt. Mikor kapirgálják a nyomainkat.
Amit merevségnek nevezel, az származhat valami tudásból is ami nyaom nélkül eltűnt, vagy jelen van azóta is.

 

Oké.... nem sokat szedtem össze több évtized alatt, a noé legendán vagyok fennakadva, hogy miért került bele a szövegbe, hogy az Isten kívülről csukja be rájuk az ajtót és a háborgó kötekedő hulligánok időleges megvakítása a lót házánál.
Hogy ez nem sok? Ezt nem vitatom, de figyelek, hát ha akadok még valamire. De azt nem fogadom el se tőled se mástól, hogy ezek az írás népszerűsítése érdekében kerültek bele és maradtak ott a másolgatásokban is, ahogyan pl népmesékbe az üveghegy és a kurtafarkú kismalac. 

Előzmény: advocatusdiaboli (389708)