stotu Creative Commons License 1999.10.18 0 0 2933
"a Forma 1 tulajdonképpen SPORT" (?)

A közhelyekben - azt mondják - gyakran van igazság, márpedig ez úgymond "száguldó cirkusz". A cirkusz nem sport. Ehhez a cirkuszhoz hozzátartozik a túlzott magabiztosság, a törtetés, kisebb-nagyobb sportszerűtlenségek stb. Aki 100%-osan tiszta játékot vár ott, ahol ekkora pénzek vannak, az elég keveset van ébren.

Mint sport én is többre tartom mondjuk az öttusát, de fájdalom, a Forma-1-hez képest elég unalmas.

Ja, és nagyarc (most, hogy kb. 180-adszor olvastam):

1. Száz nagypofájú megjegyzés is SOKKAL-SOKKAL sportszerűbb, mint egyetlen szemét manőver a pályán, hm? Márpedig ez utóbbiakban általában nem Irvine a hunyó (elismerem, Hakkinen sem)
2. A mostani verseny előtt megkérdezték MH-t: a tavaly évvégi MS a nehezebb ellenfél, vagy a most évvégi EI. Azt mondta, ugyanolyan nehéz, de Irvine talán pszichológiailag nehezebb. Ha csak ennyit elért a megjegyzéseivel, már megérte, nem? (Az ő szempontjából legalábbis.)

És végül megint CART. Egyszer korábban már lehúztam, és akkor az oválpályás tragikomédiákról el is feledkeztem. Az viszont igaz, hogy ott még érezhető valamennyire a SPORT szelleme (hasonló autók, a kiesettek rögtön nyilatkoznak a tévének, kevesebb kiszolgáló személyzet a boxban stb.)