etna Creative Commons License 1999.10.17 0 0 259
hahó!
ma voltam itt először.
Izgalmas topic.
Ajánlom Nektek a Hix konyhás hírlevelét, úgy tűnik, nincs nagy átfedés...
Hogy egész pontos legyek senkit nem ismertem fel a konyhások közül.

S ha már úgy döntöttem, hogy üdvözöllek Benneteket, akkor megosztom pár tippemet is: egyik: idő, kaja kevés, vendég sok: s mindenkinek jól fog egy kis sörkorcsolya - sörtésztát készítek (gyengébbek kedvéért, bár azok nemigen járnak ide - olyan palacsintatészta, melyet úgy készítesz, hogy szétválasztod a tojás fehérjét és sárgáját, a fehérjét meg felvered s a végén óvatosan kevered bele. tej helyett persze sör megy belé. S lehet fűszerezni is én leginkább szárított snidlinggel és borssal szoktam. No meg több só jár bele.) s mindig akad mbelemártani ill kisütni való répa, hagyma, gomba, padlizsán, cukkini, zeller, virsli .. hadd ne soroljam.

A másik tippem: padlizsán variált mártással.
A szeleteket őrölt zöldfűszerekkel vegytett listbeforgatom, kisütöm bő olajban, majd leöntöm valamilyen mártással.
ez lehet görögös: olivaolaj, oregánó, fokhagyma, só, citrom
törökös: tejfel, joghurt, menta, citrom, só, fokhagyma
keleties: szójaszósz, cukor, citrom, cayenne bors

megy hozá a majonéz is egyébként
no üdv, jó főzőcskézést!