Mike Creative Commons License 1999.10.17 0 0 444
Kedves Gabor!

"Es MEGIS erdekli a tudomanyt."
De mi van akkor ha mi csupan egy vagyunk a sok kozul? Mert feltetelezhetjuk ezt is.

"Maga a Jupiter nem, hiszen gazbol van"
A Jupitert pontosan azert irtam, mert velemenyem szerint az idegen letformak lehetnek tolunk teljesen kulonbozok is. Mondjuk nem szeretik az oxigent, inkabb a metant, vagy egyeb mas gazokat. (az oxigen meglehetosen agressziv gaz, a Foldon sem szereti minden, de gondolom ezt Te is tudod)

"teljesen gyakorlati okokbol fog az ember visszamenni"
Hat igen az emberi gondolkodas ilyen. Minden cselekedetunknek van valamilyen haszna. Ezert baj az, hogy mi csak foldi emberkent tudunk gondolkodni, fogalmunk sincs mit gondolhatnak ok. Jelenleg abbol indulunk ki tehat, hogy a cselekedeteiknek van valamilyen haszna, es egy ilyen vallalkozas (hogy ide jojjenek) forrasba kerul naluk is. (mondjuk penzbe, energiaba, vagy barmibe)

"ertelmes lenyek is hasonlo (azonos?) modon jottek letre"
Ebben nem hiszek. Ha teljesen mas a kozeguk mint nekunk akkor nem hasonlitanak (elhetnek gazban, folyadekban, barmiben, lehet, hogy tobb ezer fokot is kibirnak, vagy barmi, amit mi el sem tudunk kepzelni).

StarTrek: itt arra gondolok (ami szerintem kicsit azert vicces a sorozatban), hogy a hajoknak igazabol nincs nagy potencialjuk, lonek egyet-ketot a fezerekkel, es oda a hajo energiaja, alig marad valami a pajzsra, ehhez kepest egy csillagrombolo, a maga turbolezereivel... azt hiszem rovid uton elintezne barmelyik StarTrek hajot.

Udv, Mike

Előzmény: Mr Spock (443)