névtelen Creative Commons License 1999.10.16 0 0 384
Régen nem bűnöztek annyit. Volt egy olyan sztori, nagymamám mesélte, hogy a tolvaj kerülőúton ment haza, hogy nehogy lebukjon. Na a csendőrök egyenest mentek, s mire hazaértek a tolvajok, már ott voltak.
Ma? (...mi törénik, ha ellopják az autód? a rendőrségi hercehurca fölös macera, ha nincs ott a járgány, ahol hagytad akkó annyi...)
Ha a tolvaj esetleg mégis cigány és meg is bukik, akkor meg nem mondhatod, hogy cigány. azt csak ő mondhatja, akkor, ha új lakásra kér pénzt, meg akkor amikor kirúgják a melóból.

A POLITIKA SZINTJÉN KÉNE MÁS HOZZÁÁLLÁS, A CIGÁNYVEZETŐK RÉSZÉRŐL KÉNE MÁS HOZZÁÁLLÁS

Aki hajlandó alkalmazkodni (nem arra gondolok, aki megtagadja a cigány voltát, s napi 5x mondja, hogy ő biz tősgyökeres magyar...), azt a saját környezete kitagadja, a közhiedelem (nem tudok jobb szót. talán erre legjobban az az effektus jó, amikor a falusi vénasszonyok pletykálnak és olyan elveket hangoztatnak, olyan "elvárásaik" vannak a fiatalokkal szemben, aminek ők sem feleltek meg soha....) talán a "társadalmi attitűd" jobb.
Szóval az alkalmazkodó cigány származásúakat a társadalom RÁNÉZÉSRE kiközösíti, vagyis

A cigány származásúak közül azok a leghontalanabbak akikre lehetne építeni

A politikusok őket meg szarják le nagy ívben. Lásd: "Emberi jácmák" című alapmű. azzal, hogy meghoznak X intézkedést, Y millió forintot elköltenek rá, és Z ombuc-man kivonul gázálarcal, s aszongya, ejnyebejnye, nincs büdös!!!!!!!!!-szóval ezzel igazolják, hogy milyen sokat tettek értük. A nép meg érzi hogy error van...