mr.hyde Creative Commons License 1999.10.16 0 0 376
Kedves F.B.I. doktor,

Minden tiszteletem a tiéd, de szerintem az általad említett Népszabadság cikkek a buta demagógia példái.

„tavaly a fiamat megverték a bőrfejűek, két helyen beszakadt a feje, meg is halhatott volna”
Azt hiszem, olyan példát is bőven lehetne találni, ahol cigányok vernek agyba-főbe valakit. Aki aztán ebből kifolyólag meg is hal esetleg. Igaz, a cigányok általában nem bőrszín, hanem az anyagi javak újraelosztása végett teszik ugyanezt. Erről viszont mostanában nem illik írni, ha valaki nem akar mások által lefasisztázódni.

Az általános iskolát én is tragédiaként éltem meg, engem is csúfoltak az osztálytársaim. Ez egyszerűen a nagyon magas IQ-nak volt köszönhető, amivel születtem. Gimnáziumban ugyanezért a tanárok b@sztattak, ahol csak lehetett. Egyetemre már nem is mertem menni. Ebből még szintén nem született Népszabi vezércikk, pedig ez is elég gyakori, sajnos.

Nemcsak a „roma asszonyok” küszködnek sokat, hanem minden nő, aki seggfej, részeges, hímsovoniszta baromhoz megy feleségül. Ha pedig az illető dicső hímpéldány ideje egy részét börtönben tölti, mert nem ismeri a „törvény” szó értelmét, akkor pláne.

Hogy nehéz jól fizető munkát kapni? Welcome to Hungary!

„Apám (…) az elsők között volt, akiket elbocsátottak…”
Lassan oda jutunk, hogy cigányembert már el sem lehet bocsátani, mert az rasszizmus. Az összes „magyar” akiket szintén elbocsátottak, az jogos volt, de ez az egy nem? Hány nemcigányt bocsátanak el mostanában (az én anyukámmal is megtették már…)? Hány nem talál munkát közülük? Ők megint csak felettébb ritkán kapnak cikket a Népszabadságban.

Most biztos úgy tűnik, mintha egy rasszista állat lennék, pedig nem vagyok. Csak szerintem az a buta demagógia, ami most zajlik, nevezetesen, hogy „szegény cigányok, csupa jó ember, aki úgy szeretne megjavulni, de a gonosz magyarok mindig keresztbe tesznek nekik” csak mélyíti a már amúgy is meglévő ellentétet.
Pontosan a cigányság vezetőinek kellene elismerni, hogy valami nem stimmel a cigányok többségének hozzáállásával. Mert az ő kötelességüknek, a cigányok érdekei képviseletének szerves része a cigányság megítélésének, „image-ének” javítása. Ez pedig nem megy úgy, hogy a cigányoknak mindent szabad, mindent meg kell nekik bocsátani.
Elismerem, hogy van egy csomó tisztességes, becsületes cigány (ismertem ilyet, a munkahelyén mindenki imádta, verseket írt, és mindenkivel szuper udvarias volt), akinek a mai helyzet iszonyatos lehet.
Hosszú távon valószínűleg ezek az emberek lesznek azok a követek („hittérítők”), akik igazán tehetnek azért, hogy a helyzet megváltozzon.
Persze, ha jól csinálják, és nem azon munkálkodnak, hogy minden cigány még több segélyt kapjon, és még többet bűnözhessen büntetés nélkül.

Kedves toki,

A Rádió utcai cigánytörténet és az USA személyiségi jogrendszerének egy lapon emlegetése nem jó ötlet. Ott, úgy tudom, elképzelhetetlen, hogy valaki csak úgy beköltözzön valaki máséba (legyen az az önkormányzaté akár) és neki álljon feljebb, ha kiteszik onnan. Tudod te, hogy az USA-ban ha valaki felszólításod ellenére nem hagyja el a te birtokodban lévő földterületet, akkor teljes joggal keresztüllőheted? Na most képzeld ezt el itt nálunk. Pár év múlva nem lennének bűnöző cigányelemek, az tuti.

Hosszú voltam, bocsánat.