Duda Creative Commons License 1999.10.16 0 0 441
Ha vannak itt foldonkivuliek, akkor tuti, hogy sokkal elottunk jarnak fejlettsegben. Gondolj bele, mi az utobbi 40 evben vagyunk kepesek arra, hogy kilepjubk a vilagurbe. Ez 4 millard evvel a foldi elet elso jelei utan tortent. Ha csak azt nezzuk, ha egy masik bolygon is eppe akkor kezdodott meg az elet a 4 milliard eves fejlodessel szemben a 40 ev messze a statisztikai hiban belul van. Ezert vagy meg messze nem tartananak itt, vagy mar regen tulszarnyaltak minket. Masreszt a mi csillagunk egy fiatal csillag. Valahol olvastam, hogy a csilagok 3. generaciojaval szuletett (ne kerdezd meg mit jelent). Vagyis vannak a mienknel sokkal regebbi naprendszerek (vagy reg elpusztult naprendszerek, ahonna az elet mar tovabb is koltozhetett).

Egyebkent van egy "mondak" levlista ahol epp ezekrol van szo. Persze a cimet nem tudom fejbol, de hetfon a munkahelyen beirhatom ha valakit erdekel. Egy ficko a mondakat elemezgeti bennuk (pl a vizozon szinte minden mondavilagban szerepel, az kozepamerikai mondak es a vedak szerint az egbol jott valakik tanitottak meg mindent az emberisegnek (elso istenek)...).
Allitolag bizonyitott elmelet, hogy a foldon mar otszor pusztult ki valamilyen termeszeti katasztrofa kovetkezteben az elet.

Előzmény: Mr Spock (437)