Kedves Werner Zsolt,
Mivel jeleztem, hogy mar nem emlekszem, hogy mik voltak a szempontok, ami alapjan ide soroltak. Ez ugyan tampontot adhatna. Ha mar informatikanak tartunk, biztos lattal pl. "2000 ev felkeszultsegrol" keszult osszehasonlito tablazatokat. Van olyan amiben Mo-n az elmezonyben van, nehanyban a kozebmezonyben es olyan is van ahol hatul kullog. A kerdes mindig az osszehasonlitas szempontjai.
Az amit irtam az egyik okrol, abszolut a maganvelemenyem volt, ugyhogy biztos lehet benne hibat talalni.
Az elmeleti oktatasrol a katonasag jut eszembe. Ott - mivel a szazadparancsnokunk nagyon meg akarta nyerni a loveszversenyt - municio hijan kemenyen raallt a loelmeletre. Vegul szemely szerint kivalot lottem es a szakaszunk 2. helyen vegzett, tehat jol szerepeltunk. A kerdes az, hogy egy eles helyzetben mennyire szamit a tudas es mennyire a rutin. Valahol biztos lehet talalni egy egeszseges egyensulyt.
Mindent osszevetve azert szerintem sincs tul sok okunk szegyenkezni az oktatasunkal kapcsolatba. De mint jeleztem, nagyreszben az egyentol fug. Aki AKAR, az tud jo eredmenyt, elerni, eladhato tudast osszeszedni meg egy gyengebb foiskolan is.
nyman