Eolomea21 Creative Commons License 2021.03.07 0 1 5960

Motyokam, ez egy oriasi hir!!! 1000 koszonet :) A Twitter-s beharangozas alapjan: az Orion foltatasara rakerult a pecset - szoval

 

Fentartasaim voltak, es vannak, az ujraeleztesekkel - de remenysugart adott Az Orville, amely visszanyult a gyokerekhez, es [amolyan torvenytelen gyermekkent] melto utoda lett az eredeti Star Treknek (TOS, TNG) - sot, sok tekintetben meg tul is szarnyalta az osoket :)

 

Amit olvastam az ujraelesztett Orionrol, ugyszinten biztato - hiszen sem kifigurazni, sem viccesse nem akarjak tenni a Nagy Elodot. Akarcsak a zsenialis Seth MacFarlene, a folytatas korul babaskodok is nagy tiszteloi es rajongoi az eredeti sorozatnak.

 

A fo tema - kornyezetvedelem - ugyszinten aktualis (es ezt a temat nem lehet tul sokszor eloszedni) + teljesen belepasszol az Orion vonalaba. Kulonosen a Harc a Napert epizod francia valtozataban kap hangsulyt, hogy a Foldon alaposan tonkrevagtak az elovilagot. (McLane panaszkodik, hogy a Foldon mar nem sok virag marad). Es persze mar az elso epizodban kiderul, hogy az allatvilag is alaposan megcsappant.

 

Es inkabb kornyezetvedelem, mint fantasy csuklyas, barddal hadonaszo varazslokkal (akiket hiaba latogatja meg urhajo, a tortenet ettol meg, jo esetben, mese marad). Az "uj orionosok" azonban valodi "science fiction"-t akarnak - ami mindenkeppen biztato!

 

Ugyszinten: meghagyjak a vizalatti (!) kaszinot!!! Es a[z egyik] fohos McLane unokaja lesz ;)

 

Szoval van miert biznunk abban, hogy egy tisztesseges "folytatast" kapunk :) Es ennek reven egyuttal talan nagyobb meg/elismerest fog kapni az erdeti Orion is (csak ugy, mint - a maga idejen amolyan "futottak meg" - TOS kapott az utana kovetkezo TNG utan).

 

Remelem, hogy nem teszik "naprekessze" a sorozatot azzal, hogy sotet es szintelen lesz a folytatas (a la ujabb Star Trek-ek)... Itt is Az Orville ad remenyt, amely annyira fenyes (szo szerint es atvitt ertelemben is), mint az elso ket Trek sorozat.

Előzmény: motyo_1999 (5959)