Kei-Satu Creative Commons License 1999.10.15 0 0 18
:)
Na, akkor objektíven. A joy nem rossz. Főleg ahhoz képest, hogy 5500 Ft volt hadisarccal.

Még mindig nem lötyög, pedig tegnap/ma egész éjjel az X-Wing Allianceszel játszottam, ugyanis amiatt a... "kissé puritán" (szállóige lesz belőle?) Firebird 2 miatt nem nyílt az érdembeli játékra alkalom.

A designról.

- Elég nagy, masszív a drága (bocs, olcsó), nem esik le az asztalról a Lajossal együtt, ha egy kis pimasz Tie szétlő.

- Jó nagy a kar, kondizás után is tudok játszani vele. (A Firebird 2 kicsi volt.)

- A Throttle/Elevator Controlt rendesen elzsabvisszafeleták, nem lehet normálisan használni. Erre egy homemade megoldást ajánlott a szomszéd: szedjem szét, és rakjam a Firebird 2 tekerenytyűjét a helyére. Majdnem bejött, egy kis fűrészelés után széttört. Mármint a FB2 karocskája. Úgyhugy marad a régi.

- Tűzgombok. Nem lehet defaultból programozni, újabb szimeknél jó, Dos alatt használhatatlan 4 belőle. Nem baj, ott van a Saitek jó öreg PC Dashse.

- Gombok elhelyezése. "Kissé puritán". A hüvelykujj melletti valahogy nem az igazi.

- Hat switch. Az is van. Szaftért kell a 8 irány, elég 4 is. Nos, itt az utóbbi valósult meg. "Kissé puritán", de jobban kezelhető, mint az FB2-é.

- USB. Csak azért vettem ilyet, mert a GamePortban nem bízok. Nincs vele baj, de nem önkalibráló. Kit érdekel, a nemlötyögés kárőótol mindenért.

- Mit hiányoltam (távirati stílusban): gumibevonat, vagy legalábbis gripcimkék. (Mint a pisztolyokhoz.) Önkalibrálás, normális 3./4. tengely, kiskezű embereknek nem ajánlott. Programozható gombok. Hosszabb madzag. Elkülönülő 5-8. tűzgombok. Ennyi.

- Ár/teljesítmény: eddig a legkedvezőbb. Igaz, hogy csak 1 év garancia van rá, de ha valami baj lesz vele, akkor majd bemegyek a Csucsuval meg a Tivadarral a boltba, és a fejükhöz vágom. (A garanciális ügyek intézésekor egy irányelv vezéreljen bennünket: imperium in imperio.)

Előzmény: Gundark (17)