Patreides Creative Commons License 2021.03.07 -1 2 51530

" Jön a gáz húsz éve, csak eddig drága volt, most nem annyira. Ez miért bánt bárkit is, nem értem"

 

.

Mert a közszolgáltató a bevételből végezné el a szükséges karbantartásokat, amit így viszont már (legalább) nyolc éve hanyagol.

Amúgy, 2013-ban a gáz beszerzési ára akkorra már rendesen alatta volt a rezsicsökkentett árnak is, de a hasznot nem a lakosság, nem is az állam, hanem a gáz beszerzésével akkor megbízott közvetítő cég tette zsebre, és utalta... valamilyen számlákra, valahová. (Nem ez volt az egyetlen ilyen történet sem akkor, sem azóta.)

Én is örülök, amikor a csekkeken nem kell annyit befizetni a közszolgáltatóknak, miközben tudom, hogy a végén az elmeradt karbantartásokat úgyis velünk fogják megfizettetni, vagy közvetlenül, vagy adókkal szétterítve, de nincs más, akire ezeket (meg a mindenféle "alkotmányos költségeket") ráterhelhetnék.

 

.

A ház szigetelésére meg pályázni kell, ha van ilyen pályázati lehetőság (időről időre szokott lenni), és a külső szigetelést (min. 15 cm hab), plusz a nyílászáró cseréket (három rétegű ablak) érdemes megcsinálni, aztán még a hőcserélős fűtés kialakítását is (akár hűtő-fűtő légkondival, befújás helyett plafonban elhelyezett hűtő-fűtő csövekkel), ha hitelt kell felvenni, valami kedvezményest (a pályázati támogatás mellé), az energiaköltségek csökkentéséből évek alatt azért csak visszajön.

Előzmény: egonca (51525)