RnD Creative Commons License 2021.03.02 -3 5 1575

Köstner Vilmos az idei szezonról:

 

"Negyvenhárom éve vagyok edző, de soha életemben ennyit nem ültem számítógép előtt, ennyit nem videóztam, nem töltöttem ennyi időt edzéstervezéssel, soha ennyi megcsinált és feleslegesen összevágott videót nem dobtam ki az elmaradt mérkőzések miatt, mint ebben az idényben. Ennyit korábban sosem törtem a fejem egy edzéshéten, hiszen folyamatosan vagy betegségek, vagy sérülések miatt mindig át kellett szervezni a programot. Ez egy olyan kereszt volt, amit pályafutásom alatt először nem tudtam sikeresen megoldani..."

 

 

"....Talán pont az az egy tapasztalt játékos hiányzott, aki a mentális és vezéregyéniség feladatokat megoldva talán biztosította volna a mostani év sikerességét. Tavaly ez a személy Bulath Anita volt, és idén nem találtuk meg azt, aki a helyére lépett volna...."

 

"...Azt nem gondoltam volna, hogy egy nagyon jó nyári felkészülés után, egy formailag is rendben lévő csapat, amely minden olyan munkát el tudott végezni nyáron amit lehetett, kiváló körülmények között, az első mérkőzésén (a Móvár ellen) nyert helyzetből az utolsó pár percet elveszítve kikap. Ez a szerencsétlen végjáték aztán rányomta a bélyegét az egész eddigi időszakra, hiszen kronológiailag ugyan rég történt, de közben volt egy három hónapos szünet.

   

    Azt követően szinte felkészülési meccsek nélkül mentünk neki a december 30-i folytatásnak, januárra alig tudtunk bajnokit lekötni, és az első olyan mérkőzésen, amelyen komolyan kellett volna teljesíteni, a Fehérvár ellen belebuktunk. Ez megint egy olyan helyzet volt, hogy a pillanatnyi megingás okozott olyan összeomlást, ami két pontunkba került, hiszen négy gól előnyből lett mínusz négy. Aztán jött az MTK elleni pontvesztés, amely megint előnyből történt, igaz ott volt egy súlyos játékvezetői tévedés, ami talán egy győzelmet jelentő hétméterestől fosztotta meg a csapatot.

 

   A legfrissebb keserűség a váci első 15 perc, amely miatt nagyon szégyelltem magam, összességében ezek vezettek oda, hogy született egy döntés, változtatni kell. Mivel ezen a helyzeten, én nem tudtam változtatni, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott velem a DVSC a vezetőedzői feladatokkal kapcsolatban....

 

(haon.hu  március 2.)