csakmertazértis Creative Commons License 2021.03.02 0 0 2768

Ami még fontos a jó fajta, legalább is görögnél, az ilyen penny marketes crimson sweet és sugar baby-kel csak az idődet pazarlod, jó esetben lesz pár dinnyéd, még talán lesz közte ehető is, rossz esetben már a magok fertőzöttek valami jóféle betegséggel, aztán csak kinlódás lesz egész évben, és közben vakarod a fejed hogy mit ronthattál el....lehet akár az is hogy ezért volt az a sikertelen éved...

 

Ugyan nem pennys, de valami áruházas ZKI crimson sweetel volt dolgom. Kiskertben, próba jelleggel próbálkozgattam. Sajnos hetente vagy 2hetente tudtam őket locsolgatni és egész későn is bújtak ki, de a végére kinevelt 1-1dinnyét, ami ugyan kicsi maradt, de olyan finomat keresve se találok.

Fészkes vetésben voltak, de fészkenként csak egy növényem volt. Idén nagyobb fészket csinálok és szeretném én is hármasával elvetni. (a töknél 3asával voltak és jót tett nekik)

Sajnos palántázni nincs elég fényem, azok rendszerint a komposztban végzik így csak májusban vetek a szabadföldbe. A crimson sweet mellett, most sugar baby lesz. Kiskertbe állítólag ajánlottak ezek.