.ETNA. Creative Commons License 2021.03.02 0 0 5196

Három havonta 1 x kell mennem kontroll-vizsgálatra, akkor felírják a 3 hónapra elegendő injekciót (nálam ez 3 db, mert minden hónapban csak egy injekció kell, de van olyan is, amiből hetente 1 db vagy két hetente 1 db ... attól függ, hogy melyiket találja számodra megfelelőnek az orvosod).

 

A koronavírus előtti időkben úgy volt, hogy a kontroll-vizsgálatkor megkaptam a 3 papírt (receptet helyettesíti), amin rajta volt a dátum, az első havi adagot a kontroll napján kellett kiváltani (és csakis akkor!), a másodikon ott volt a következő hónap x napja, a harmadikon a harmadik hónap dátuma és azon a napon ill. 5 nappal előtte lehetett már menni érte. A gyógyszertár nagyon rugalmas, csak abban a gyógyszertárban válthatod ki, amelyik kijelölt - az Irgalmasrendinek, ahová járok,  a Frankel Leó utcában a Gránátalma patika).

 

A Covid óta visszatért a réges-régi rend és újra kiadják a 3 havi injekciót egyszerre, otthon hűtőben kell tartani és a megfelelő napon beadom.

 

Kb. ennyi .

 

Erről a szindrómáról még nem hallottam, most olvastam a neten, hogy ez lényegében egy olyan állapot, ami már a születéskor (ill. előtte) eldőlt, vagyis hosszabbak az ágyéki csigolyák tövisnyúlványai ... hm.

 

MRI lelet elemzésében nem vagyok túl jó 🤔 Az orvosodtól mindenesetre kérj egy alapos kielemzést, ne legyen elég annyi, hogy csak dörmög az orra alatt (ahogy szoktak) :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (5195)