Desert Rat Creative Commons License 2021.03.02 0 2 43046

Megjött az AE6110-es, úgy sikerült nekik hogy 3 hét alatt, de összesen 16kHUF pénzért megállt a ház előtt egy DPD-s autó és ideadta a rádiót - no vám, no macera, névlegesen Lengyelországból jött  és kivételesen valóban onnan, olvashattam a lengyel nyelvű trackingot. A postázás lassú üzeme miatt adok nekik 4 csillagot a szállításra, de összességében csillagos ötöst.

 

Nem is 6110 most a neve, hanem ANYSECU CB-40M, viszont rajta az FCC és CE jelzés, amivel megesküsznek az életükre, hogy azt csinálsz vele amit akarsz,  a te dolgod és a te felelősséged.

Nyilván első dolog hogy kipróbálni működik-e, ami rendben is volt. Második dolog szétszedni és átállítani 25-30 MHz-es tartományra a jumper átforrasztásával, ami szükségtelennek bizonyult, mert  a kínaiak már megtették, a jumperen egy SMD ellenállás teszi a dolgát, nem mértem meg milyen értékű, lehet hogy nulla ohmos. 

 

Tényleg nagyon kicsi a rádió, sőt még annál is kisebb - számítottam egy a BJ218-al azonos méretre, de ez laposabb.  A mikrofon csatlakozója a gyári fényképen teljesen úgy néz ki mint egy normál négypólusú csatlakozó - nos erről szó sincs, egy 30-40%-al kisebb miniatűrizált változata van alkalmazva.

 

A mikrofon viszont meglepően kellemes méretű, nem úgy mint a Baofeng miki, viszont ugyanolyan semmilyen súlyú amit persze nem kedvelek. Némi rézhulladékot csomagoltam egy kis zacskóba és a mikrofon hátlapjának üregében nehezíti azt - a Motorola is csinált ilyen húzást. Tudnák beletenni a kínaiak is, de akkor a postai súlyt növelné, tehát drágítaná.  Egy elektrét mikrofon és két nyomógomb van benne, de sokminden belerakható még, van hely bőven.  A mikrofont normál keresztfejű csavarok fogják össze, a rádióhoz viszont torx csavahúzó kell. Úgy is működik a rádió ha a mikrofont nem dugjuk be (pl ha digitális üzemmódhoz használjuk), viszont akkor nem tudunk csatornát váltani.  Vajon hol lehet ilyen mini dugót külön szerezni? Ha van a kínaiaknak sok eszük (van), akkor  tőlük.

 

Azt jónak találtam volna ha  a rádióra is tesznek csatornaváltási lehetőséget, van is a jutubon video, hogy a mikrofonaljzat helyére barkácsoltak egy gombot. Viszont nagyon jó, hogy a beállított csatornákat és egyéb paramétereket a rádió megjegyzi, és akkor is emlékszik ha lekapcsoljuk a tápról - ez manapság lehet hogy természetes, de nagyon sok rádió volt ami nem így működik és volt rajta egy plusz vékony tápvezeték a memóriának.

 

Még ezután fog következni a teljesítménymérés plusz az esetleges tekergetések és állítgatások, feltéve ha szükség lesz rá, de szívem szerint hagynám így ahogy van. 

 

 

 

 

 

Előzmény: Desert Rat (43031)