construct Creative Commons License 2021.03.02 0 0 2160

Nem értettem én félre semmit, csak te nem tudod, miről beszélsz. A kínai vekker egymás utáni periódusai messze nem olyan egyformák, mint a cézium óra egymás utáni periódusai, ezért a vekker kevésbé jó konstrukció időmérés céljára.

Ha te nyári 40 fok melegben nem tudsz pontosan mérni (akárcsak gépészeti mérőhasáb készlettel), akkor ki fognak rúgni az inasegyetemről. A mestered fenékbe rúg, ha a tűző napon tartod, nem pedig elírt hőmérsékleten, pl. hűtőszekrényben. Ha nem találkoztál még ilyesmivel, akkor javaslom nézz utána! Például annak, milyen részletes protokollja van mondjuk egy nagy hajómotor főtengely fektetésének, vagy propeller tengely fektetésének, többek között a hőtágulás miatt a hajótestben bekövetkező deformációk okozta kopások elkerülésére. Vannak munkafázisok, amelyeket történetesen csak reggel 8 és 9 óra között szabad végezni.

 

Optikai interferencia módszerekkel pedig sok kilométert is le lehet mérni igen pontosan. Sőt ilyen módszerekkel a hőtágulás (meg egyéb zavaró körülmények) ellenére még állandó értéken is lehet tartani sok kilométer távolságban lévő tükröket.

Előzmény: BillStorm (2158)