Alváskultúra (X) 2021.03.02 0 1 14307

Kedves Gábor,

 

négy gyerek után én egy kicsit másként látom a dolgot, de természetesen ez mindenkinek a saját döntése. A BabyCare matracok csecsemőágyba (babaágyba) valók. itt ugye a 60x120 és a 70x140cm méret a két standard. 6cm magasságával nem alkalmas junior típusú matracnak. Az eleve használtan vett négyéves babamatracot én elengedném. A BabyCare matracok antibakteriális habból készülnek és mosható a matrachuzat.

 

Szerintem nem érdemes mindenféle egyéb méretű ágyat és matracot venni egy gyereknek. Lehet, hogy trend, lehet, hogy jól hangzik, de a gyakorlatban inkább csak pénzkidobás. Kicsi matek az egész. Babaágyban olyan 1 éves kora körül elkezd beleakadni a rácsba, nem sokkal később egy tompa puffanással majd kiesik belőle és megtanul kimászni majd rendesen is. Amennyiben a 80x160-as méretet vesszük, ez ca. 8-10 éves koráig lesz egy olyan öszvér megoldás, aminél:

 

- előbb-utóbb nem lesz kényelmes méretű tér

- nem lehet mellé feküdni olvasni, beszélgetni

- előbb-utóbb váltani kell egy nagyobbra

 

Szóval miért is nem egyből egy standard 90x200cm méretű ágy és egy Junior matrac, amivel kiskamasz koráig boldogan kihúzza és utána sem kell az ágyad kidobni/eladni/elajándékozni, hanem csak egy új, masszívabb matrac kell bele? Persze csak ha elfér a szobában.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: nataler (14306)