"Nekünk is voltak nagy helyzeteink, és az ő kapusuknak is voltak nagy védései."
Egy sem volt. Rensch pörgetését Teze vágta a kapufára, Timber lyukat rúgott, Antony lövése mellé ment volna, Haller fejese mellé is ment. Stekelenburgnek meg volt négy nagy védése. Dumfries labdájába beleért az első félidőben, a szünet után Boscagli közeli lövése, egy kiugratásnál valakinek leszedte a lábáról a labdát (nem szerepel az összefoglalóban) és Max szabadrúgása.
"Laikusként is próbálok azért logikusan gondolkozni."
De ezúttal nem sikerült! :-)
"A kapusedzőnek fel kellett (volna?) készítenie erre Stekelenburgot. Minimum sokkal inkább középen kellett volna állnia."
Mire kellett volna felkészítenie? Mindent jól csinált, jól állította fel a sorfalat és jól is helyezkedett. Ha sorfalat állítasz a rövid sarkora, akkor annak elvileg takarnia kell kb. a kapu egyharmadát. A maradék kétharmad résznek a közepére kell helyezkednie. Így is tette mindkét szabadrúgásnál, csak Maxéba nem volt annyi erő, ezért elérte. Ha pontosan a két léc közé, középre helyezkedik, az lett volna a hiba.
Az a baj, hogy te - azon túl, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy szabadrúgásnál mit kell csinálnia egy kapusnak -, ráaádsul még utólag is vagy okos. A kapus nem tudja, hogy a játékos hova fogja lőni, ha tudná, akkor nem is állítana sorfalat, csak odaállna a jobb kapufa mellé, hiszen oda jön majd a labda. :-) Más kérdés, hogy ha odaállna, akkor a rúgó játékos meg nyilván berúgná a hosszúba, ami sorfal hiányában még könnyebb. :-)
"Ez volt Stekelenburggel a második gól, amikor úgy éreztem, hogy Onanaval az nem lett volna gól."
És ezt te honnan tudod? De tételezzük fel, hogy így van. És vajon a Liverpool elleni idegenbeli meccsen is elment volna Stekelenburgön is a meccs?
"Ezek után felteheted a listádra Zahavit is. 3 napon belük kétszer sikeresen merte. :)"
Igen, ő is be tudja nyesni. Ezért mondtam, hogy ez nem kapushiba, jól csinálta, tehát megérdemelte.
"Senki nemvolt jó. De Martineznek, Timbernek, Klaassennek több jó tette volt, mint Hallernek."
Timbernek, Klaassennek igen, de én Martinezt ilyen rossznak még sohasem láttam. Ha akarod, Hallert is a rosszak közé sorolom, ezen nem veszünk össze. De azt azért tudjuk, hogy Haller nem az a típusú csatár, aki egyedül is helyzetet tud kialakítani, őt ki kell szolgálni és ha jó labdákat kap, azt viszonylag nagy biztonsággal belövi/befejeli. Ha nem jön ilyen labda, mert nem is tudunk támadást építeni, akkor ő is tehetetlen. Azért ő nem egy világklasszis, azt eddig is tudtuk.