Mit nem monc, Carpy, 10 napja nyitottad a topikot, és én nem vettem észre?! Megyek a Mea Culpába... :-))) Persze igazán reklámozhattad volna a vonatos meg a DBR-es topikban is.
Ez az eset olyan 4-5 éve történhetett, ha jól emléxem, akkor a 14.20-as busz volt. Nem is számítottam rá, kényelmesen ballagtam a buszpályaudvarra, aztán láttam, hogy készülődik kifelé egy busz, hát felszálltam. A "kedvencem" amúgy a 17.15-ös gyorsjárat volt, ami nem állt meg sehol. Az volt a szívás, ha azon nem volt ülőhely, mert akkor állhatott az ember Pestig.
Az való igaz, hogy a Bp.-Vp. buszok elég sűrűn járnak, és a frekventált járatokon kisegítő buszokat is beállítanak. Egy időben sárga helyközi buszok is jártak kisegíteni, azóta a második/harmadik busz megnevezése a "fapados". Én mindenesetre jobban szerettem, mert a "rendes" buszon ment az öldöklés, míg a fapadoson kényelmesen lehetett ülni, főleg, hogy nem azok az ócska kagylóülések voltak benne.
Ezen a vonalon sokminden hozzájárult a Volán népszerűségéhez:
- a vp.-i vasútállomás messze van a városközponttól, a helyijárat pedig lassú, ritka és drága, a buszpályaudvarig pedig negyedóra alatt kiér az ember gyalog és ingyen a kolesztól,
- a buszok legalább óránként egyszer mennek, míg a vonat jóval ritkábban,
- a Deák térről egy jeggyel át lehet menni a Keletibe és a Nyugatiba is.
Igaz, vonat még késő este is megy. Offtop, de 1x iszonyúan mexívtam a 21.35-ös vonatot, mert nem ment be a Délibe, csak Kelenföldig, ahol viszont éppen két és fél perccel késtük le az utolsó 7-es buszt és a februári csikorgó fagyban várhattunk fél órát az éjszakai villamosra.
Sztori-pédzs szintén rulez!