nj Creative Commons License 2021.02.28 0 0 26679

"Persze a 91-ik percben góllal megakadályozni a vereséget, vagy nyerni, az mindig szerencse, még, ha a játék alapján jogos is."

Igen, éppen te szoktad ezt mondani, tehát, ha nem írtad volna, most én idézném. Másrészt, szerintem, a játék alapján nem volt jogos az egyenlítés.

"A játék képe alapján a PSV jobban rászolgált volna a győzelemre, de a döntetlen nem igazságtalan, hiszen nem volt több helyzetük, mint nekünk."

Nagyobb helyzeteik voltak.

"Akkor sem voltunk jók."

Én csütörtökön több jó teljesítményt láttam. Nem volt gálameccs, de nem is lehetett azt várni. Nem volt várható, hogy a francia listavezető kétszer egymás után is alulmúlja önmagát. Ezzel együtt, a továbbjutás nem nagyon forgott veszélyben, sok lövés nem ment a kapunkra.

"Lehet, hogy a rövid sarok a sorfalé, de hogy az hogy álljon fel, azt a kapus mondja meg. Szépen fel is ugrottak, így nem tudom, mit tehettek volna még. De Stekelenburg megpróbálhatott volna vetődni."

Ilyet csak egy laikus írhat. Nem azt írtam, hogy a sorfal tehet a gólról, hanem, hogy azt a sarkot nekik kell fedezniük. A sorfal nyilván nem csinálhat semmi különöset, azon kívül, hogy felugrik, de ebben az esetben a kapus sem. A sorfalat jól állította fel, hiszen nem tudták mellette elrúgni a labdát (meg sem próbálták). Ugyanakkor a kapus nem maradhat középen, mivel neki a hosszú sarokra kell figyelnie, hiszen ott nincs sorfal. Az esetek többségében nem merik megpróbálni a rövidbe benyesni, mivel ilyen távolságról nehéz (nyilván nem egy Messiről, Maradonáról, Platiniről, Rivellinoról, Schönéről stb. beszélünk, akiknek ez nem okozott gondot). Ha nagyon megemeled, akkor elmegy a felső léc felett, mert "túl közel van a kapu", így a labdának nincs ideje lecsapódni. Ha nem emeled meg eléggé, akkor elakad a sorfalban. Ezért a kapus a valószínűbb esetre készül, azaz hogy megpróbálják elcsavarni a hosszúba, ezért arra készül, hogy a hosszú sarok felé kell vetődnie. Hiszen azért állította a rövidre a sorfalat, hogy azt az oldalt ők fedezzék. Elvetődni rendszerint már nem tud a rövidre (vagy legfeljebb alibiből eldobja magát a siker legcsekélyebb esélye nélkül, csak hogy lássák, hogy ő megpróbálta), hiszen nem is látja a labdát a sorfal miatt, csak az utolsó pillanatban, amikor a sorfalban álló játékosok feje felett átrepül, de akkor már késő és a súlypontját sem tudja olyan gyorsan áthelyezni a másik lábára. Ha ellövik a sorfal mellett, akkor a kapus rosszul állította fel a sorfalat, tehát ő a hibás. Ha a hosszúra lövik és a kapus nem oda helyezkedik, ezért gólt kap, akkor is. Ha a sorfal tagjai szétrebbennek, akkor ők a hibásak. Ha nem ugranak fel, akkor is. Ha a sorfal felugrik és egyben marad és mégis átlövik felettük a labdát, akkor nincs mit tenni, senki nem hibás. Ez esetben a lövő játékosnak megvan a megfelelő rúgótechnikája és megérdemli a gratulációt. Itt most ez történt.

"Hiszen Zahavi csütörtöki góljával szemben most a labda elég középre ment."

Én nem így emlékszem, de majd megnézem újra az összefogllót.

"Emellett kétszer érthetetlenül szögletre engedte a labdát, és ma sok rossz kirúgása is volt."

OK, de gyakorlatilag kétszer is csak neki köszönhettük, hogy nem lett 2-0. Az ellenfél kapusának ilyen nagy védései nem voltak.

Jónak én Hallert - vagy Timbert, Klaassent - sem láttam, csak egy leheletnyivel kevésbé rossznak, mint mondjuk Martinezt, Blindet, vagy Gravenberchet.

"Szerdán jussunk be a kupadöntőbe! Már csak azért is, hogy visszajöjjön a jó érzés."

Igen, az jó lenne, csak egyre jobban fogyunk. Amíg csak Mazraoui, vagy Tagliafico hiányzott, addig be lehetett vetni Renscht. De mindkettő helyett nem tud játszani egyszerre. Timbert lehet még kitenni a jobb oldalra, de akkor kénytelenk vagyunk bevetni Schuurst, az meg már nem az igazi. Vagy Timber marad középen, de akkor meg ott van Klaiber, ami a lehető legrosszabb variáció. Blind hátul nem jó, ellenben a középpályáról nagyon hiányzik. Vele - és Alvarezzel, Klaassennel -, uraltuk a középpályát, Gravenberchhel ez láthatóan nem működik. Kudus sem bír még 90 percet, heti két meccset pedig pláne nem. És heti 2 meccset játszunk jó darabig, nincs idő regenerálódni.

Előzmény: Gyenyi (26678)