Gyenyi Creative Commons License 2021.02.28 0 0 26678

Úgy néz ki, igazad volt, és a PSV jobban akart nyerni. De azt azért meg tudtuk akadályozni. Hogy szerencsésen-e, nem tudom. Az első percekben nekik volt nagy szerencséjük. A végén már görcseik voltak, és nagyon nyomtunk. Olyankor történhet egy kezezés. Persze a 91-ik percben góllal megakadályozni a vereséget, vagy nyerni, az mindig szerencse, még, ha a játék alapján jogos is.

Ha az első 10 perc három helyzetéből egy is bemegy, egész más meccs lett volna. A meccs erkölcsi győztese, de tényleges vesztese a PSV. Eleve, ha egy csapat a 90-ik percben még vezet, és mégsem nyer, akkor vesztesnek érezheti magát. (Különösen, hogy csütörtökön a 88-ik percben kapott góllal estek ki.) És ezzel a ponttal a PSV semmire nem megy. Hozzánk nem került közelebb, míg az AZ és a Vitesse közelebb kerültek hozzá.

A játék képe alapján a PSV jobban rászolgált volna a győzelemre, de a döntetlen nem igazságtalan, hiszen nem volt több helyzetük, mint nekünk. Tulajdonképpen ott folytattuk, ahol csütörtökön abbahagytuk. Akkor sem voltunk jók. Mindenesetre a javítási lehetőségek egymás után jönnek.
Értékeléseddel nem teljesen értek egyet.
Nekem Stekelenburg nem tetszett. Lehet, hogy a rövid sarok a sorfalé, de hogy az hogy álljon fel, azt a kapus mondja meg. Szépen fel is ugrottak, így nem tudom, mit tehettek volna még. De Stekelenburg megpróbálhatott volna vetődni. Hiszen Zahavi csütörtöki góljával szemben most a labda elég középre ment. Emellett kétszer érthetetlenül szögletre engedte a labdát, és ma sok rossz kirúgása is volt.

Martinez szerelt néha jól, de csütörtökön sem tetszett már, és most még kevésbé tetszett.

Antony szerintem sokkal jobb volt, mint csütörtökön. Nem minden megmozdulása volt rossz, mint akkor, és három helyzet kidolgozásában játszott fontos szerepet. Haller szinte láthatatlan volt. Kivéve, amikor nagy helyzetben nem fejelt gólt. Tadic kiharcolt egy szabadrúgást, amiből a 11-es lett, és Halleren múlt, hogy nem volt egy gólpassza is.

Reméljük, ez csak egy mini válság, és már csütörtökön egy jó Ajaxot látunk.

"Dumfrieséknek már hátrafelé is kell nézegetniük."

Is? Előre felesleges nézniük. Nem tudom elképzelni, hogy 10 fordulóban 10-zel több pontot vesztünk mint ők. Mert azért ma ők is rosszak voltak. Persze, ha ma nyertek volna, kicsit még reménykedhetnének. Szó se róla, ha ilyen lett volna a januári meccs, akkor a végén nem mondtam volna, hogy úgy érzem most lettünk bajnokok. De azóta előnyünk csak nőtt, így nincs okom megbánni akkor kijelentésemet.

Szerdán jussunk be a kupadöntőbe! Már csak azért is, hogy visszajöjjön a jó érzés.

Előzmény: nj (26676)